În urmă cu zece ani, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui eveniment pentru presă și personalități din spațiul public, Dacia lansa modelul Logan berlină. Unul dintre vehiculele prezentate la lansarea din România din 2 iunie 2004 pe scenă a revenit sub lumina bliţurilor și a camerelor video din presă, după ani. Vehiculul de culoare gri platine, dezvelit pe scenă la evenimentul de lansare, a fost prezentat jurnaliștilor români și străini care au vizitat Centrul Tehnic de la Titu, în săptămâna 19-23 mai 2014, cu ocazia acțiunii ”Dacia Tour”.
Acest circuit prin toate entitățile grupului Renault în România a fost propus jurnaliștilor din țara noastră, dar și colegilor lor de breaslă din Algeria, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Franța, Elveția, Italia, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Maroc, Polonia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia pentru a vedea cum a evoluat prezența Renault în țara de origine a mărcii Dacia.
Jurnaliștii au putut atât să analizeze comparativ Logan berlină fază 1 și noua Dacia Logan, într-o expoziţie de gamă, cât și să ruleze cu cele două modele pe pistele de Titu, pentru a constata ce îmbunătățiri au fost aduse la nivelul prestațiilor pentru client pe noul model sedan al gamei Dacia. Un arc peste timp care le-a făcut plăcere participanților la eveniment, surprinși să constate că, după 10 ani de zile, vedeta Dacia Logan strălucește ca și cum ieri ar fi ieșit de pe banda de montaj de la Mioveni.
Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a marcat pe 6 mai 2014, producţia a 5.000.000 de vehicule.
În 2014, Dacia marchează 15 ani de la privatizare şi 10 ani de la lansarea Logan. Dacia este cea mai mare companie românească, cu o cifră de afaceri în 2013 de 4,48 miliarde euro. În perioada 2004-2013, volumele de vânzări au crescut de 18 ori, fiind livrate 2,7 milioane vehicule.
Uzina Dacia a luat naştere în anul 1966, la Colibaşi, în judeţul Argeş, iar doi ani mai târziu, în 1968, se lansează primul model, Dacia 1100 (licenţă R8).
Din anul 1999, Dacia devine o marcă a Grupului Renault și începe procesul de modernizare al întregului aparat industrial. Astăzi, Uzina Dacia de la Mioveni utilizează Sistemul de Producţie Renault (SPR), unul dintre cele mai moderne din istoria auto mondială. Bazat pe standardizarea posturilor de lucru precum şi a metodelor şi operaţiunilor, SPR a contribuit în mod esenţial la creşterea productivităţii uzinei Dacia şi a calităţii produselor, la ameliorarea condiţiilor de muncă (în special a ergonomiei în posturile de lucru) şi la îmbunătăţirea parametrilor de mediu.
Capacitatea uzinei de la Mioveni este de 350.000 vehicule/an. În 2013, 93% din producţia uzinei a fost exportată.