Dacia prezintă seria limitată Logan XX la 20 de ani de la lansarea modelului

Seria limitată Dacia Logan XX se evidențiază printr-o serie de elemente grafice care simbolizează numărul 20 în cifre romane într-o formă care evocă modelul repetitiv din „Coloana Infinitului”.
Robert Stan - mar, 10 sept. 2024, 16:29
Dacia prezintă seria limitată Logan XX la 20 de ani de la lansarea modelului

Intitulată „Logan XX”, această serie limitată se evidențiază printr-o serie de elemente grafice având ca leit motiv numărul 20 exprimat în cifre romane, a căror formă stilizată evocă modelul repetitiv din „Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși.

Acest model este prezent la exterior sub forma unor stickere aplicate în partea inferioară a portierelor spate, pe carcasele oglinzilor retrovizoare și la baza capotei portbagajului.

Tema celor 20 de ani se regăsește și în interior, pe consola centrală și pe pragurile ușilor față, precum și sub forma unui element decorativ dispus pe spătarele scaunelor din față.

Jantele, Randia, din aliaj, carcasele oglinzilor retrovizoare de culoare neagră și antena tip „coadă de rechin” completează ansamblul elementelor exterioare specifice noii serii limitate.

Clienții vor avea posibilitatea de a opta între trei nuanțe de caroserie – Arctic White, Cedar Green și Schiste Grey. În plus, va fi disponibilă opțiunea unei caroserii vopsite în două tonuri, cu plafonul de culoare neagră, o premieră în gama Dacia.

Seria limitată Logan XX poate fi comandată începând de astăzi în rețeaua de agenți autorizați Dacia din întreaga țară. Cele două versiuni de motorizare disponibile sunt TCe 90 și Eco-G 100.

În varianta cu motorul TCe 90 modelul aniversar Dacia Logan XX costă, cu TVA, 16.000 de euro, în timp ce clienții care doresc mașina cu motorul Eco-G 100 trebuie să plătească 16.300 Euro, tot cu TVA.

Primele livrări sunt așteptate pentru jumătatea lunii octombrie.

Istoria Logan

În urmă cu 20 de ani, la începutul lunii septembrie 2004, începeau în România livrările primei generații a modelului Logan. În decurs de mai puțin de patru luni, până la sfârșitul anului 2004, aveau să fie vândute peste 20.000 de exemplare, depășind cu mult cele mai optimiste estimări de vânzări ale mărcii.

Începând din 2005, Logan a devenit cel mai vândut model de pe piața din România, titlu pe care și l-a menținut constant, an de an, de-a lungul celor trei generații care s-au succedat până în prezent.

În decursul a două decenii, Logan a fost produs în peste 1.280.000 de unități, din care aproape 585.000 au fost vândute în România iar 695.000 au fost vândute pe piețele externe.

Lansat inițial în varianta sedan, cu două motorizări pe benzină, de 75 CP și 90 CP, Logan a fost declinat și în alte versiuni de caroserie: Break (Logan MCV I și II), furgon ușor (Logan VAN) și Pick-Up. Vânzările totale se apropie de 2 milioane de unități, din care 1,28 milioane doar pentru versiunile sedan.

Prima generație Logan a obținut premiul AutoBest 2005, lista trofeelor fiind completată de-a lungul timpului de titlul „Mașina Anului 2013 în România”, obținut de a doua generație a modelului și de cel de „Mașina Anului 2021 în România”, atribuit de către juriul Asociației Presei Auto din România (APAR) noului Logan, aflat pe piață începând din toamna anului 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Vrem să înfiinţăm primul centru sectorial de răspuns la incidente de securitate, la Ministerul Energiei
Burduja: Vrem să înfiinţăm primul centru sectorial de răspuns la incidente de securitate, la Ministerul Energiei
Ministerul Energiei ar putea avea primul Centru sectorial de răspuns la incidente de securitate, după modelul Israelului, iar în următoarele zile urmează să fie prezentată legislaţia pentru......
Roxana Mînzatu a obţinut postul de vicepreședinte executiv pentru oameni, competenţă şi pregătire în noul format al Comisiei Europene, cu reponsabilitate pentru competenţe, educaţie şi cultură, locuri de muncă de calitate şi drepturi sociale
Roxana Mînzatu a obţinut postul de vicepreședinte executiv pentru oameni, competenţă şi pregătire în noul format ...
Roxana Mînzatu, candidata României pentru Comisia Europeană, a primit postul de vicepreşedintă executivă pentru oameni, ...
CIS Group construiește un parc fotovoltaic de 23 MW, la Copșa Mică, cu stocare, și anunță mai multe proiecte în regenerabil
CIS Group construiește un parc fotovoltaic de 23 MW, la Copșa Mică, cu stocare, și anunță mai multe proiecte în regenerabil
CIS Group anunță semnarea contractului de execuție lucrări pentru construirea unui parc fotovoltaic, la Copșa Mică, ...
Vânzările Brico Depôt au crescut cu 1,5% în S1. Retailerul rămâne pe pierdere, lucrează cu mai puțini angajați și pregătește un serviciu de livrare în lockere
Vânzările Brico Depôt au crescut cu 1,5% în S1. Retailerul rămâne pe pierdere, lucrează cu mai puțini angajați și ...
Retailerul britanic Kingfisher, operatorul lanțului Brico Depot din România, a vândut până la 31 iulie 2024 în valoare ...