Dacia România introduce un asistent virtual inteligent, dezvoltat de compania românească DRUID

Dacia România a făcut un pas semnificativ în direcția digitalizării și a implementat un asistent virtual bazat pe inteligență artificială, dezvoltat de compania românească DRUID.
Lidia Neagu - mar, 11 iun. 2024, 09:47
Dacia România introduce un asistent virtual inteligent, dezvoltat de compania românească DRUID

”Punctul principal al proiectului este asistentul virtual dezvoltat pentru a înțelege și a răspunde la întrebările utilizatorilor cu o precizie asemănătoare celei umane. Prin convertirea propozițiilor în limba română din diverse tipuri de documente (Word, PDF, Excel, etc.) în interogări adaptate pentru sisteme, asistentul virtual recuperează și furnizează eficient informațiile relevante într-un limbaj natural”, se arată într-un comunicat al DRUID.

Soluția include o platformă web pentru definirea și configurarea asistentului. Aceasta dispune de un modul propriu de înțelegere a limbajului natural care recunoaște intențiile și entitățile utilizatorilor și oferă instrumente pentru crearea, editarea și antrenarea răspunsurilor asistentului.

„Suntem extrem de mândri să colaborăm cu Dacia România. Acest proiect nu numai că evidențiază capacitățile noastre tehnologice, dar și dedicarea noastră pentru îmbunătățirea experiențelor clienților prin soluții bazate pe AI,” a declarat Liviu Dragan, CEO al DRUID.

Viorel Asaftei, Director de Vânzări și Rețea Dacia pentru Europa de Sud-Est, a adăugat: „Implementarea asistentului virtual de la DRUID este o dovadă a angajamentului nostru continuu pentru inovație și satisfacția clienților. Prin integrarea acestei tehnologii avansate, ne asigurăm că rețeaua noastră de parteneri rămâne în fruntea transformării digitale, oferind servicii de neegalat clienților noștri.”

DRUID este o platformă end-to-end pentru construirea de aplicații conversaționale de afaceri bazate pe inteligență artificială. Începând cu 2018, a creat o rețea globală extinsă cu peste 160 de parteneri, printre care și UiPath, și deservind peste 200 de clienți din întreaga lume.

Înființată în anul 1966, Dacia este cel mai important constructor de automobile din România şi cel mai important exportator, având o contribuţie semnificativă la Produsul Intern Brut al țării şi un efect structurant la nivelul economiei naționale prin intermediul rețelei ample de furnizori. Devenită marcă a Renault Group începând din anul 1999, Dacia este prezentă în 44 de țări, de pe 4 continente, oferind vehicule robuste, fiabile şi adaptate nevoilor şi stilurilor de viață ale unor categorii largi de clienți.

Te-ar mai putea interesa și
Petrom cumpără de la o firmă din România materie primă de 750 de milioane de euro pentru noua fabrică SAF/HVO de la Petrobrazi
Petrom cumpără de la o firmă din România materie primă de 750 de milioane de euro pentru noua fabrică SAF/HVO de la ...
OMV Petrom SA, a încheiat un contract de furnizare cu Expur S.A. pentru achiziția de ulei vegetal pretratat, arată un comunicat al companiei petroliere. Contractul se întinde pe șase ani și are......
FNGCIMM a fost acceptat de Comisia Europeană în calitate de partener în cadrul Programului InvestEU
FNGCIMM a fost acceptat de Comisia Europeană în calitate de partener în cadrul Programului InvestEU
Comisia Europeană a transmis luni Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii ...
Repornește combinatul chimic Azomureș, va produce îngrășăminte chimice pentru agricultură la 50% din capacitate – surse
Repornește combinatul chimic Azomureș, va produce îngrășăminte chimice pentru agricultură la 50% din capacitate – ...
Una dintre secțiile de producție de îngrășăminte chimice ale combinatului Azomureș Târgu Mureș va fi repornită ...
Economia SUA a înregistrat în primul trimestru din an un ritm de creștere ușor mai rapid decât estimarea anterioară
Economia SUA a înregistrat în primul trimestru din an un ritm de creștere ușor mai rapid decât estimarea anterioară
Ritmul de creştere al economiei americane a fost uşor mai rapid în primul trimestru din 2024 decât s-a estimat anterior, ...