Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024

Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024. Trei modele „made in Romania” sunt în Top 50.
Robert Stan - sâm, 20 apr. 2024, 13:28
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024

Model de clasă B al mărcii românești, parte a grupului Renault, Dacia Sandero ocupă poziția de lider al clasamentului înmatriculărilor de mașini noi din Europa la finalul primului trimestru din 2024, în ciuda poziționării doar pe locul 3 în luna martie.

Conform raportului DataForce, care ia în calcul datele preliminare de înmatriculări din Europa, modelul Dacia Sandero a fost cumpărat în luna martie de 25.059 de europeni, în creștere cu 24,6% față de aceeași lună a anului trecut. Cu acest rezultat, modelul asamblat la uzinele Renault din Maroc ocupă cea de-a treia treaptă a podiumului înmatriculărilor din martie, după liderul Tesla Model Y (26.122 de unități) și Volkswagen Golf (25.423 de unități).

Pe locurile următoare în Top 10 al lunii martie 2024 se află, în ordine, Nissan Qashqai (23.679 de unități), Peugeot 208 (22.671 de unități), Renault Clio (22.098 de unități), Citroen C3 (20.764 de unități), Volkswagen T-Roc VW (20.374 de unități), Ford Puma (18.614 unități) și Opel Corsa (18.389 de unități).

Grație vânzărilor foarte bune din ianuarie și februarie, peste cele ale concurenților direcți, Dacia Sandero se menține încă pe prima poziție în clasamentul întregului trimestru întâi din 2024.

Astfel, conform LifeNews.ro, care citează Data Force, în perioada ianuarie – martie 2024, vehiculul mărcii românești, a fost comercializat în 70.567 unități pe piețele din Europa. Rezultatul corespunde unei majorări cu 19,5% față de perioada similară din 2023.

Pe locul secund în clasamentul primului trimestru din acest an se află Volkswagen Golf, cu 63.431 de unități înmatriculate, iar pe trei electricul Tesla Model Y, cu 57.922 de unități.

Clasamentul primului trimestru din 2024 mai include printre primele zece modele și Peugeot 208 (56.847 de unități), Citroen C3 (53.005 unități), Renault Clio (50.541 de unități), Toyota Yaris Cross (50.460 de unități), Skoda Octavia (50.025 de unități), Volkswagen T-Roc (48.818 unități) și Nissan Qashqai (48.083 de unități).

În Top 50 al perioadei ianuarie – martie 2024 intră și trei modele asamblate exclusiv în România. Micul crossover Ford Puma, produs la uzina Ford Otosan din Craiova pentru piețele din întreaga lume, a fost înmatriculat în Europa în 43.683 de unități, volum care îl plasează pe locul 14.

SUV-ul Dacia Duster, asamblat și el, deocamdată, doar în România, ocupă locul 16, cu 41.302 unități intrate în circulație, iar modelul de familie Dacia Jogger a reușit un rezultat spectaculos, clasându-se pe poziția 44, cu 23.876 de unități. Model atipic pentru actualele tendințe ale pieței – combinație între monovolum, break și SUV – Jogger a depășit în clasamentul înmatriculărilor modele precum Volvo XC60, Ford Focus, Hyundai Kona, Toyota RAV4 sau Opel Astra.

Citește și:
– Prim trimestru cu rezultate pozitive pentru Dacia pe principalele piețe europene
– Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
– Dacia schimbă nivelurile de echipare pentru modelele Sandero, Jogger și Logan

 

Te-ar mai putea interesa și
Noul premier britanic Keir Starmer confirmă că va renunța la proiectul de expulzare în Rwanda a migranților ilegali
Noul premier britanic Keir Starmer confirmă că va renunța la proiectul de expulzare în Rwanda a migranților ilegali
Noul prim-ministru al Regatului Unit, Keir Starmer, a confirmat sâmbătă că nu este dispus să continue proiectul precedentului guvern conservator de a expulza migranţii ilegali către Rwanda,......
Cum se apără Musk într-un proces de fraudă intentat de mai mulți foști acționari ai Twitter? Spune că greșit pentru că n-a înțeles regulile
Cum se apără Musk într-un proces de fraudă intentat de mai mulți foști acționari ai Twitter? Spune că greșit pentru ...
Miliardarul Elon Musk respinge acuzațiile intentate într-un proces de mai mulți foști acționari ai platformei Twitter, ...
China face o nouă mutare în războiul taxelor vamale pe care-l poartă cu UE. Beijingul anunță că va audia principalele companii europene producătoare de coniac, pe care le acuză de dumping
China face o nouă mutare în războiul taxelor vamale pe care-l poartă cu UE. Beijingul anunță că va audia principalele ...
Beijingul a anunțat vineri următorul pas pe care-l face în ancheta sa antidumping privind importurile europene de coniac, ...
Ciolacu: Până la sfârşitul anului românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie
Ciolacu: Până la sfârşitul anului românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că, până la finalul acestui an, va fi gata acordul între România şi ...