Daea, în direct la TVR, a sunat un fermier care i-a confirmat că programul „Alege Oaia” merge „extraordinar de bine”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că programul "Alege Oaia" i-a ajutat mult pe crescătorii de ovine, pentru că unii au ajuns să taie în prezent, într-o singură zi, de 10 ori mai multe oi decât înainte de a demara acest program în anul 2017, scrie Agerpres.
Economica.net - mar, 01 oct. 2019, 09:09
Daea, în direct la TVR, a sunat un fermier care i-a confirmat că programul

În timp ce se afla în direct, într-o emisiune la TVR1, el a ţinut să demonstreze acest lucru apelând un producător care a confirmat că ajunge şi la 40 de oi pe zi de la 3-4 înainte de demararea programului „Alege Oaia”. Crescătorul a anunţat că va veni la Romexpo, pe data de 9 octombrie la un eveniment pe care îl organizează Ministerul Agriculturii, unde va face „foarte multe oi la proţap”. La eveniment se anunţă peste 10.000 de fermieri.

„Programul „Alege Oaia” merge extraordinar de bine. Vă dau un om, pe care îl sun acum, care să vă spună câte oi tăia înainte de program şi câte acum. Tăia 3-4 oi şi acum până la 40 de oi pe zi. (…) Vin oamenii de drag (la Romexpo n.r.). Am văzut unul, un purtător de geantă străină, care tot vorbeşte de agricultura ţării româneşti, şi spune Daea este comunist, şi a rămas tot comunist. E ăla care dă cu pumnul în masă şi aduce oameni la întâlnirea asta… Vin că vor să vină, vin din mare plăcere, şi îmi pare rău că nu au loc câţi îşi doresc să vină”, a susţinut ministrul.

La o remarcă a moderatorului care spunea că programul „Alege Oaia” a început cu cântec, Daea a răspuns: „A început cu cântec, cu voie bună, sigur, aşa-i în România, nu ne despărţim nici de cântec, nici de voie bună”.

Întrebat de ce nu a candidat la Preşedinţia României, şeful de la Agricultură a replicat: „Eu candidez aici, în domeniul acesta”.

Campania ‘Alege Oaia !’ a debutat la finele lunii octombrie 2017, la târgul de agricultură INDAGRA pentru promovarea şi încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie în rândul românilor.

Prin această campanie, MADR urmăreşte valorificarea producţiilor agroalimentare provenite de la specia ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane.

România se clasa anul trecut pe locul patru în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte efectivele de ovine şi caprine cu un total de 11,69 de milioane de capete, după Marea Britanie, Spania şi Grecia, conform datelor publicate în luna mai de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Efectivele de ovine şi caprine au crescut la nivel naţional cu 1,8% în 2018 faţă de anul anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Marea Baltică va fi supravegheată de o forță NATO care va patrula pentru a proteja infrastructurile esenţiale
Marea Baltică va fi supravegheată de o forță NATO care va patrula pentru a proteja infrastructurile esenţiale
Premierul suedez a declarat că țara sa va pune la dispoziţie trei nave de război şi un avion pentru a fi supravegheate infrastructurile esenţiale din Marea Baltică şi „flota fantomă” a......
MAI: Aproape 450 de de şoferi au rămas sâmbătă fără permis de conducere
MAI: Aproape 450 de de şoferi au rămas sâmbătă fără permis de conducere
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că aproape 450 de de şoferi au rămas ieri fără permis de conducere pentru ...
Credit Europe Bank devine sucursală olandeză. Ce înseamnă asta pentru clienții băncii din România?
Credit Europe Bank devine sucursală olandeză. Ce înseamnă asta pentru clienții băncii din România?
Începând cu 1 ianuarie 2025, Credit Europe Bank își desfășoară activitatea în România ca sucursală a băncii olandeze, ...
De luni, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de peste 7%
De luni, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de peste 7%
Românii pot investi, începând de luni, 13 ianuarie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, cu ...