Reprezentanţii Daimler au precizat că este vorba de furgonete care aparţin precedentei generaţii de Sprinter, ele fiind scoase din producţie încă din 2016. Ei au confirmat solicitarea KBA de a se prezenta la audierile legate de furgonetele Sprinter.
Bild am Sonntag susţine că supă audieri KBA va solicita Daimler rechemarea la service a vehiculelor incriminate.
Oficialii KBA susţin că dispozitivele găsite la furgonete ar putea fi folosite şi la alte variante de vehicule.
Daimler a prezentat KBA modul de funcţionare a furgonetelor în mai 2018 şi a dat asigurări că va continua să coopereze deplin cu Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania.
Informaţiile vin după ce luna trecută procurorii din Stuttgart au anunţat că Daimler va plăti o amendă de 870 de milioane de euro (957 milioane de dolari) legată de certificarea vehiculelor diesel, care nu îndeplineşte cerinţele autorităţilor de reglementare.
Reprezentanţii Daimler şi-au neglijat atribuţiile de supervizare la divizia care se ocupă de certificarea vehiculelor, susţin procurorii germani. Aceştia au precizat că amenda nu are impact asupra investigaţiilor în derulare legate de manipularea emisiilor motoarelor diesel.
Recent, Ministerul Transporturilor din Germania a cerut Daimler să recheme în service încă 60.000 de maşini Mercedes-Benz fabricate în perioada 2012 – 2015, deoarece aveau instalate dispozitive capabile să reducă emisiile în cadrul testelor de laborator. De asemenea, autorităţile de la Berlin au anunţat că vor extinde investigaţia şi la alte modele.
După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie în Germania.
Analiştii susţin că la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat când temperatura exterioară coboară sub un anumit nivel. Conform normelor europene în vigoare, această procedură nu este permisă decât în situaţia evitării unui accident sau a pagubelor produse motorului. În consecinţă, Guvernul german a cerut producătorilor auto să revizuiască acest mecanism.
Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.
În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.