Daimler dezminte că ar fi manipulat rezultatele testelor

Producătorul auto german Daimler a dezminţit informaţiile publicate de grupul de lobby Deutsche Umwelthilfe (DUH) potrivit cărora ar fi manipulat datele la testele privind nivelul emisiilor la motoarele diesel, după ce Volkswagen (VW) a recunoscut că a făcut acest lucru la testele din SUA, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 25 sept. 2015, 13:25
Daimler dezminte că ar fi manipulat rezultatele testelor

Joi, DUH a anunţat că în urma testelor s-a constatat că vehiculele produse de companiile germane, inclusiv Daimler, au depăşit semnificativ limita emisiilor de oxid de azot.

‘Dezminţim vehement informaţiile care susţin că am fi manipulat emisiile maşinilor noastre în timpul testelor. Niciodată nu am făcut şi nu am folosit dispozitive care să modifice rezultatele testelor’, se arată în declaraţia Daimler, prezentă şi pe piaţa din România.

Compania nu are cunoştinţă de încălcarea limitelor legale privind emisiile de către vehiculele sale şi este dispusă să testeze orice model.

Şi joi un purtător de cuvânt al Daimler a dat asigurări că vehiculele companiei nu utilizează acel software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA).

Reprezentanţii VW au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor şi au anunţat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. Aproximativ 482.000 de vehiculele diesel produse în perioada 2008 – 2015 sub brandurile Volkswagen şi Audi includ acel software destinat să modifice nivelul emisiilor, a anunţat EPA.

Numai în SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparaţiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii şapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat şi Audi A3.

Te-ar mai putea interesa și
Trump: Canada poate deveni al 51-lea stat al SUA
Trump: Canada poate deveni al 51-lea stat al SUA
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a evocat din nou miercuri, pe reţelele sociale, ideea de a face din Canada al 51-lea stat al Statelor Unite, spunând că este o idee excelentă, într-un......
Guvernul vrea ca România să reînceapă să producă uraniu
Guvernul vrea ca România să reînceapă să producă uraniu
Guvernul a aprobat, miercuri, concesionarea către Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. a unor terenuri în suprafaţă ...
Polonia va adăuga firme de media și telecomunicații pe lista companiilor de importanță strategică
Polonia va adăuga firme de media și telecomunicații pe lista companiilor de importanță strategică
Polonia a decis să includă mai multe firme din media şi telecomunicaţii pe lista companiilor de importanţă strategică, ...
Iohannis spune că va invita partidele la consultări când va exista o propunere de premier
Iohannis spune că va invita partidele la consultări când va exista o propunere de premier
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va invita partidele la consultări la Palatul Cotroceni când va exista ...