Daimler Trucks, cel mai mare producător mondial de vehicule comerciale, a precizat că din cele 484.000 de camioane pe care le-a vândut la nivel global în 2013, 13,6% au fost comercializate în Europa Occidentală, 9,5% în America Latină, 27% în zona NAFTA şi 34% în Asia. Grupul german se aşteaptă ca cererea mondială pentru camioane să crească de la 2,5% până la peste trei milioane în 2020, iar principalul motor de creştere vor fi pieţele emergente.
În mod tradiţional Daimler Trucks s-a bazat pe o strategie care viza vânzarea de versiuni simplificate ale camioanelor concepute pentru piaţa europeană într-o serie de ţări emergente precum Brazilia şi Argentina. Însă pe unele pieţe emergente această strategie nu a funcţionat în condiţiile în care produsele europene simplificate sunt în continuare mult prea scumpe astfel încât Daimler Trucks a început să dezvolte o nouă gamă de vehicule concepute special pentru pieţele emergente.
‘Vom utiliza India ca o bază de export pentru alte pieţe din Africa şi Asia de Sud’, a declarat Wolfgang Bernhard. În prezent Daimler este al patrulea mare producător de camioane din India, o piaţă doinată de producătorii Ashok Leyland şi Tata.
Începând din luna mai 2013 uzina Daimler de la Chennai (India), a început să producă marca de vehicule FUSO destinate a fi exportate pe o serie de pieţe din Asia de Sud-Est şi Africa.
Bernhard a explicat că această capacitate de export ar urma să continue în 2014. În plus, un alt model de vehicul comercial produs de societate mixtă BharatBenz, la care Daimler este partener, ar urma să fie lansat pe piaţa din India, ceea ce ar urma să contribuie la creşterea vânzărilor în Asia.
Pe termen mediu, Daimler Trucks şi-a propus să ajungă la vânzări de 500.000 de unităţi în 2015 şi 700.000 de unităţi în 2020, precum şi la o marjă de profit operaţional de 8%.