Dan Adamescu rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată, respinsă definitiv

Economica.net
21 12. 2016
danadamescu_1479983065_26542700

Tribunalul a respins ca nefondată o contestaţie depusă de Adamescu, după ce el primise o soluţie nefavorabilă pe 23 noiembrie şi la Judecătoria Sectorului 4. Omul de afaceri poate face o nouă cerere de eliberare condiţionată în luna februarie 2017.

Pe 25 octombrie, Dan Adamescu a deschis un proces în instanţă şi a cerut judecătorilor să îl elibereze din închisoare, susţinând că a executat fracţia de o treime din totalul pedepsei, respectiv 534 de zile închisoare (măsuri preventive plus executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (patru ani şi patru luni).

Avocaţii lui Adamescu declarau atunci că omul de afaceri execută detenţia în regim semideschis la Jilava, însă nu a fost apt medical din cauza mai multor afecţiuni – cardiologice, diabetice, neurologice, locomotorii – să participe la programele din cadrul penitenciarului, în schimb a avut un comportament conform cu regulile regimului de detenţie, ‘dând dovadă de respect faţă de toţi cei cu care a relaţionat şi neavând abateri/sancţiuni’.

De asemenea, avocaţii spuneau că Adamescu este într-o stare de sănătate extrem de precară, fapt care a dus în luna septembrie la internarea lui la Spitalul Floreasca, ‘unde medicii îi supraveghează atent cele peste 15 afecţiuni grave, care au escaladat şi mai mult în perioada detenţiei’.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv pe 27 mai de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani şi patru luni închisoare cu executare într-un caz de corupţie privind soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Iosif Armaş, fost deputat PSD, a fost condamnat la un an şi patru luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiţi de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar – 12 ani şi două luni închisoare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu şi Iosif Armaş, aceştia fiind acuzaţi că au dat mită unor judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine soluţii favorabile în instanţă pentru firme ale lor aflate în insolvenţă.