Dan Goicea, Cocktail Holidays: Putem spune că Egiptul a fost colacul de salvare, care ne-a ajutat în această perioadă deosebit de dificilă. Cererea a crescut cu 700%

Pachetele turistice către Egipt au fost foarte căutate anul acesta de către turiștii români, tendință care se păstrează și pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
Andrada Ghira - joi, 04 nov. 2021, 13:39
Dan Goicea, Cocktail Holidays: Putem spune că Egiptul a fost colacul de salvare, care ne-a ajutat în această perioadă deosebit de dificilă. Cererea a crescut cu 700%

Spre deosebire de anii precedenți, turoperatorul Cocktail Holidays a operat fără întrerupere charterele către stațiunile turistice din Egipt începând cu perioada Crăciunului 2020 și până în prezent. Astfel, peste 14.000 de turiști și-au petrecut vacanțele în Hurghada sau Sharm El Sheikh. Cererea pentru pachete turistice către Egipt a fost cu 700% mai mare ca în 2019.

Turoperatorul are pachete charter către cele două stațiuni cu plecare din București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Timișoara, fie cu Tarom, fie cu Blue Air. Peste 1.600 turiști români și-au rezervat deja pachetele pentru vacanța de iarnă pe destinațiile din Egipt, în total, în ultimul an, peste 14.000 români ajungând în această țară prin intermediul Cocktail Holidays.

Cele mai căutate stațiuni sunt deja clasicele Hurghada și Sharm El Sheikh, unde populația locală este vaccinată în proporție de aproape 100%.

„Peste 32% din totalul de vânzări de anul acesta a fost pe Egipt, cererea turiștilor fiind cu 700% mai mare decât în 2019. Putem spune că Egiptul a fost colacul de salvare, care ne-a ajutat în această perioadă deosebit de dificilă pentru industria turistică, în general”, spune Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.

Tarifele încep de la 417 euro/pers pentru plecările din București, respectiv de la 457 euro/pers pentru restul țării și includ șapte nopți de cazare la hoteluri de patru stele all inclusive, trasnsport cursă charter, taxe de aeroport, transferuri, asistență turistică și asigurarea de călătorie care include și protecția pentru COVID-19.

Pentru a intra în Egipt, turiștii au nevoie de certificat de vaccinare acreditat COVID-19, care să ateste faptul că au fost complet vaccinați cu cel puțin 14 zile înainte de sosire ori de un test PCR negativ, test prelevat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie. De altfel, Cocktail Holidays le pune la dispoziție turiștilor săi posibilitatea de a face testul PCR la un tarif preferențial, având parteneriate cu două clinici acreditate.

Pentru vacanța de iarnă, Cocktail Holidays anunță și două noutăți, mai exact zboruri charter de Crăciun și Revelion către două destinații pe care le avea deja în portofoliu, dar pe curse de linie. E vorba de pachete charter către Dubai, cu plecare din București și Craiova, și către Madeira, cu plecare din București și Cluj.

Cocktail Holidays a încheiat 2020 cu un volum de vânzări cu peste 50% mai mic decât cel din 2019, când a avut vânzări de 25 milioane de euro. Anul acesta, estimările agenției vizează un volum cu 20-25% mai mare comparativ cu 2019. Brandul Cocktail Holidays a apărut în urmă cu 14 ani, dar compania care îl deține, Prompt Service Travel Company, a fost deschisă încă din 1993.

 

Te-ar mai putea interesa și
Rusia este pregătită pentru „al doilea război rece” cu SUA – oficial rus
Rusia este pregătită pentru „al doilea război rece” cu SUA – oficial rus
Rusia trebuie să se pregătească pentru o confruntare lungă cu SUA şi a trimis avertismente în mod repetat Washingtonului cu privire la criza din relaţiile dintre cele două state, a declarat......
Construcții Erbașu va construi stadioanele „Gheorghe Hagi” din Constanța și „Nicolae Dobrin” din Pitești
Construcții Erbașu va construi stadioanele „Gheorghe Hagi” din Constanța și „Nicolae Dobrin” ...
Compania Construcții Erbașu a anunțat semnarea contractelor de proiectare și execuție pentru 𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 ...
Acum avem prea mult: România exportă mai mult de un sfert din producția națională de gaze, azi
Acum avem prea mult: România exportă mai mult de un sfert din producția națională de gaze, azi
Datele operatorului rețelei naționale de transport a gazelor, Transgaz, de la miezul zilei arată că, azi, România exportă ...
RetuRO a deschis în Prahova al șaptelea centru de numărare și sortare a ambalajelor cu garanție
RetuRO a deschis în Prahova al șaptelea centru de numărare și sortare a ambalajelor cu garanție
RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, a deschis al șaptelea centru regional de numărare și sortare ...