Dan Laurenţiu Tudor şi Toni Viorel-Lary, numiţi de CA în funcţia de director general adjunct al Nuclearelectrica
‘SN Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii că, în şedinţa din data de 13.12.2017, Consiliul de Administraţie al SNN a numit, prin Decizia nr. 206, pe domnii Dan Laurenţiu Tudor şi Toni Viorel-Lary în funcţiile de director general adjunct în cadrul SNN pentru o perioadă provizorie de patru luni, începând cu data de 03.01.2018, în conformitate cu prevederile art. 20 alin. 1 din Actul Constitutiv al SNN, art. 35 alin. 1 şi art. 64 indice 2 alin. 1 din OUG nr. 109/2011 cu modificările şi completările ulterioare şi cu prevederile art. 143 alin. 1 şi 4 din Legea 31/1990 privind societăţile comerciale’, potrivit unei informări a Societăţii Naţionale Nuclearelectrica, publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Totodată, Consiliul de Administraţie al SNN a delegat conducerea societăţii către directorul general, directorul financiar şi cei doi directori generali adjuncţi.
Directorul Financiar şi cei doi directori generali adjuncţi îşi vor desfăşura activitatea în subordonarea directorului general şi a Consiliului de Administraţie.
‘Directorul general reprezintă societatea în relaţiile cu terţii şi în justiţie’, a mai decis CA.
Dan Laurenţiu Tudor va coordona activităţile referitoare la achiziţii publice, juridic, afaceri corporatiste şi strategii şi politici de resurse umane la nivel de companie, în timp ce Toni Viorel-Lary va coordona activităţi aferente dezvoltării proiectelor de investiţii şi activităţi de realizare a veniturilor aferente tranzacţiilor cu energie.
Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, întrunit în şedinţă în data de 06.12.2017, a recomandat Consiliului de Administraţie numirea lui Dan Laurenţiu Tudor şi a lui Toni Viorel-Lary în această funcţie, cu mandat provizoriu de patru luni.
Recomandarea a avut în vedere următoarele considerente: necesitatea adoptării unor măsuri în cadrul SNN pentru îndeplinirea obiectivelor înscrise în Strategia
de dezvoltare a societăţii pe termen lung (2015-2025); faptul că Planul strategic de investiţii pe termen lung cuprinde simultan o serie de investiţii majore, cum ar fi retehnologizarea Unităţii 1 CNE Cernavodă, realizarea unei instalaţii de detritiere, extinderea şi dezvoltarea, în continuare, a DICA, dublarea capacităţii de producţie fascicule combustibil nuclear corelată cu continuarea dezvoltării Proiectului Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă etc., obiective care presupun coordonare multidisciplinară a managementului companiei, în scopul, în primul rând, al realizării acestor investiţii şi, în subsidiar, al îmbunătăţirii performanţelor în activitatea curentă, printr-o mai bună corelare între activităţile/sarcinile/responsabilităţile diferitelor structuri organizatorice interne ale acesteia; creşterea competitivităţii companiei având în vedere liberalizarea totală a pieţei de energie din ianuarie 2018; faza avansată în care se află negocierile dintre SNN şi partenerul chinez CGN, privind Proiectul Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă, precum şi etapele viitoare de dezvoltare a proiectului, situaţie în care eforturile SNN vor fi considerabil mărite; necesitatea reorganizării unor activităţi curente ale societăţii, în scopul unei mai bune integrări a acestora în procesul managerial general; implementarea unor strategii de resurse umane în vederea creşterii nivelului de identificare şi retenţie personal.