‘E ciudat ca noi, băncile, să repetăm că am înregistrat pierderi în ultimii cinci ani. Totuşi, spunem asta pentru că se pleacă de la premisa că băncile au profituri uriaşe. Se pun azi în discuţie clauzele din contactele de credit din toate unghiurile. Noi negociem orice clauză din contract, dar să ni se lase singura clauză, aceea de a ne recupera pierderile. Industria bancară nu administrează doar 75.000 de clienţi în activul său, ci administrează în activul său peste 4 milioane de credite şi în pasiv 15 milioane de depozite. Se uită că industria bancară din România nu a primit niciodată un ajutor public. Cum de suntem blamaţi la ora actuală, totuşi? Am ajuns să discutăm de legi care au la baza lor o problemă de asistenţă socială. Băncile negociază azi cu fiecare client, dar ele trebuie să-şi găsească şi propriul cost pe care îl pot suporta’, a spus Dănescu.
Academia de Studii Economice (ASE) şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB) au parafat, miercuri, un protocol de colaborare în cadrul seminarului ‘Impactul educaţiei financiare în dezvoltarea economică a României’.
Protocolul, semnat de către Radu Graţian Gheţea, preşedintele ARB şi preşedintele CEC Bank, şi prof. univ. dr. Pavel Năstase, rectorul ASE din Bucureşti, prevede o serie de obiective, ce se referă la educaţia studenţilor din cadrul ASE, în special din Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, în domeniul financiar-bancar. Practic, ASE va organiza pentru proprii studenţi o serie de conferinţe de specialitate ce vor fi susţinute de către reprezentanţi ai sistemului bancar din România.