Dănescu, ARB: Ni s-a promis că la nivelul anului 2020 am putea avea obligativitatea educaţiei financiare în şcoli
‘Spuneam că educaţia financiară trebuie să treacă de la vorbe, de la aşteptări şi de la dorinţe la chestiuni practice. Îmi asum riscul să spun că industria bancară este datoare şi a început să facă eforturi consistente în această direcţie, dar de asemenea trebuie să spunem că există şi la nivelul învăţământului românesc o aşteptare foarte mare. Ne dorim în continuare să avem un manual de educaţie financiară care să nu fie opţional. Acesta ar fi legătura între declaraţiile pe care le facem şi ceea ce facem cu adevărat. Şi ni s-a promis că, cel puţin la nivelul anului 2020, probabil că este prea îndepărtat, am putea să avem această obligativitate a educaţiei financiare în şcoli’, a spus Florin Dănescu.
Potrivit sursei citate, educaţia financiară a avut un impact considerabil asupra percepţiilor şi tensiunilor create în economie în perioada crizei, iar tensiunile au dus la neîncredere şi aceasta a alimentat, într-un cerc vicios, lipsa performanţei din industria bancară.
De asemenea, Dănescu a precizat că, în perioada de criză, în România a fost înregistrată o scădere a reţelei bancare cu 26%, iar personalul s-a redus cu 22%.