‘La ANAF vor exista şi concedieri, la nivelul întregii ţări, dar numărul va fi destul de mic, de ordinul a 300-400 de persoane. Numărul exact îl vom afla la sfârşitul procesului de reorganizare din punct de vedere organizatoric, respectiv la finele lunii septembrie, când, în a doua etapă a restructurării ANAF, persoanele vizate vor avea posibilitatea să opteze pentru transfer sau pentru detaşare în alte structuri regionale, tot în acelea în care lucrează în prezent’, a menţionat oficialul.
Ministerul de resort preciza, la jumătatea lunii august, că restructurarea ANAF reprezintă o precondiţie pentru implementarea ‘Proiectului de modernizare a administraţiei fiscale’, pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 milioane de euro.
În data de 5 august a.c., ANAF nota, într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, că numărul de posturi la nivelul Agenţiei va rămâne acelaşi, în cadrul procesului de reorganizare structura organizatorică a instituţiei devenind mai flexibilă, funcţie de amploarea activităţii desfăşurate pe regiunile stabilite.
Astfel, o parte dintre funcţionarii publici vor primi preavize şi vor avea posibilitatea să opteze, în cadrul numărului total de posturi invocat mai devreme, în funcţie de pregătirea fiecăruia, pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate activităţilor deficitare (Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Direcţia Generală pentru Administrarea Marilor Contribuabili, inspecţie fiscală, IT, juridic, executare silită, etc).