Daniel Constantin, avizat pentru Ministerul Mediului: România riscă încă o procedură de infringement pe deşeuri

Daniel Constantin, propus vicepremier şi ministru al Mediului, a fost avizat favorabil în comisiile reunite de specialitate, cu 17 voturi „pentru” şi 7 voturi „împotrivă”, acesta precizând că “problema cea mai mare a României” o reprezintă deşeurile, ţara noastră riscând încă o procedură de infringement.
Economica.net - mie, 04 ian. 2017, 10:23
Daniel Constantin, avizat pentru Ministerul Mediului: România riscă încă o procedură de infringement pe deşeuri

Ministrul propus a susţinut că cele mai mari probleme din sector le reprezintă procedurile de infringement.

„Trei proceduri de infringement declanşate pentru deşeuri, una pentru industrii mari, trei pentru diversitate, şi încă una pentru calitatea aerului. Acestea sunt cele opt proceduri care sunt în desfăşurare la Comisia Europeană şi riscăm să deschidă alte proceduri în luna februarie”, a precizat ministrul propus la Mediu.

Daniel Constantin a susţinut că „problema cea mai mare a României sunt deşeurile”.

„România riscă şi aici alt infringement, nu există un plan naţional de gestionare a deşeurilor”, a completat el.

Ministrul propus al Mediului a mai spus că ar trebui introdusă în programa şcolară colectarea selectivă a deşeurilor, pentru ca elevii să fie informaţi.

În timpul audierii, Daniel Constantin citea din programul de guvernare, moment în care deputatul PNL Costel Alexe i-a atras atenţia că „senatorii şi deputaţii au citit programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE”.

„Atunci mă opresc”, a replicat ministrul propus.

De asemenea, deputatul PNL Corneliu Bichineţ i-a reproşat faptul că pe vremea când a condus Ministerul Agriculturii „a fost perioada invaziei lăcustelor, ciuma lui Caragea”.

Vicepreşedintele Comisiei de Mediu Doina Pană a intervenit, afirmând: „Nu suntem la declaraţii politice, suntem la audierea unui ministru”.

Daniel Constantin a afirmat, la finalul audierii, că, în calitate de vicepremier, îl va interesa ca pe zona de investiţii să existe fonduri suficiente, mai exact peste 6% din PIB.

„Voi ajuta premierul în toate domeniile de activitate. Cu precădere mă va interesa să ne asigurăm că pe zona de investiţii vom avea fonduri suficiente, vom avea peste 6% din PIB. Asta a fost, practic, principala componentă pe care noi am adresat-o electoratului. Am avut o creştere economică în 2016, dar ea e bazată pe consum. Dacă nu reuşim să ajungem cu nivelul de investiţii acolo unde trebuie, din păcate economia nu va rezista”, a precizat Constantin.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...