Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Bărbulescu să distrugă probe aflate într-un seif – referat DNA
Conform declaraţiilor lui Bărbulescu, Vâlcov i-a cerut să distrugă ambalajele în care se aflau sumele de bani care proveneau din infracţiuni, dar şi alte documente care conţineau înscrisuri olografe ale inculpatului cu privire la date calendaristice şi sume de bani.
‘Mi-a spus să îl deschid şi să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic şi de hârtie în care se aflau banii şi eventualele documente, respectiv nişte plicuri rupte pe care se afla un scris de mână (date calendaristice şi sume de bani). M-am conformat solicitării lui Vâlcov Darius Bogdan şi cu această ocazie am văzut că în seif se aflau sume de bani’, se arată în declaraţia dată de martor.
Darius Vâlcov mai este acuzat că ar fi încercat să influenţeze şi alte două persoane, care au calitate de inculpaţi în dosar, cerându-le să distrugă documentele şi hard-diskurile în care erau înregistrate tranzacţii fictive efectuate prin intermediul unei societăţi.
În plus, aflând de un control al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală solicitat de DNA, Vâlcov l-ar fi asigurat pe inculpatul Lucian-Petruţ Şuşală că va interveni pe lângă şeful echipei de control, pentru a influenţa rezultatul verificărilor.
Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, va fi prezentat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de influenţă.
Potrivit DNA, în anul 2009, Darius Vâlcov a primit, în calitate de primar al municipiului Slatina, două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. Faptele ar fi fost săvârşite în perioada 2009 – 2013.
Darius Vâlcov este cercetat şi într-un alt dosar penal, în care este acuzat că, începând cu anul 2011, a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii obţinute în virtutea funcţiilor publice, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme pe care le deţinea în fapt şi pe care le administra prin interpuşi.