Întrebat în legătură cu suspiciunile potrivit cărora Partidul Conservator al lui David Cameron ar fi menajat imperiul mass-media a lui Rupert Murdoch în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile din partea ziarelor sale, primul-ministru britanic a declarat că ‘ideea unor acorduri explicite este absurdă’.
‘Eu nu acord niciun credit acestei teorii referitoare la un acord secret’, a adăugat el în faţa comisiei Leveson, înfiinţată în urma scandalului interceptărilor ilegale de convorbiri şi mesaje telefonice în care a fost implicat imperiul media al magnatului Rupert Murdoch, News Corp.
Premierul britanic a recunoscut cu toate acestea că legăturile dintre mass-media britanică şi politicieni au devenit ‘prea apropiate’ şi că este nevoie de o ‘distanţă puţin mai mare’.
Şeful guvernului britanic, care urmează să fie audiat timp de şase ore, timp în care va da explicaţii despre legăturile sale cu grupul de presă al magnatului australian, a afirmat că în viitor este necesară ‘o mai mare transparenţă, un mai mare control şi o distanţă puţin mai mare’ între presă şi putere.
Depoziţia lui Cameron, transmisă în direct, are loc sub prestare de jurământ.
Scandalul a izbucnit în urma dezvăluirilor că tabloidul News of the World, din grupul de presă Murdoch, a procedat în anii 2000 la interceptarea ilegală a telefoanelor unor personalităţi, membri ai familie regale sau vedete ale zilei.
Legăturile lui Cameron cu anturajul lui Rupert Murdoch, mai ales proximitatea sa cu Rebekah Brooks, fost director al News International, au apărut tot mai clar pe măsura desfăşurării audierilor în faţa comisiei Levenson.