David Goulden, VP al grupului Booking: Prețul pe noaptea de cazare a crescut cu 20%. În România sunt 25.000 de proprietăți listate pe platformă
În Europa, dar și în SUA prețul pentru o noapte de cazare a urcat în acest an cu aproximativ 20% comparat cu anul 2019. Motivele sunt mai multe: inflația, costul utilităților, precum și creșterea costurilor cu forța de muncă”, a spus David Goulden, într-o conferință de presă la București.
Acesta a adăugat că, în România, Booking.com are peste 25.000 de proprietăţi listate reprezentând unități de cazare – hoteluri, case, apartamente private şi alte tipuri. În medie, comisionul perceput de Booking.com pentru rezervările făcute pe site-ul lor pentru cazări este de 15%.
”În România avem listate 25.000 de proprietăți unități de cazare, deci România este o piață mare și importantă pentru noi”, a spus acesta.
În total, Booking.com are listate circa 2,4 milioane de proprietăți și 28 milioane de listări în peste 220 de țări și teritorii.
De asemenea, aplicația Booking.com a fost cea mai descărcată aplicație de călătorie anul trecut, cu peste 100 milioane de utilizatori activi doar în vara anului 2021. Aplicația a rămas pe primul loc în topul descărcărilor și în trimestrul 2 al acestui an.
David Goulden s-a aflat la București pentru inaugurarea unui Centru de Excelență pe care Booking Holdings l-a deschis.
Centrul de Excelenţă al Booking Holdings din România, care va primi în total investiţii de 100 milioane de euro în cinci ani, este primul astfel de centru al gigantului american ce susţine acum operaţiunile de securitate cibernetică şi monitorizare a fraudelor, infrastructura IT şi analiza achiziţiilor pentru branduri din grup precum Booking.com sau Priceline.com.
Pe lângă acestea, în portofoliul de branduri al Booking Holdings se regăsesc şi Agoda.com, Kayak.com, Cheapflights, Rentalcars.com, Momondo, OpenTable, HotelsCombined, Getaroom, RocketMiles şi FareHarbor.
În prezent, în cadrul Centrului lucrează 150 de oameni în diverse posturi, care sprijină mai multe branduri, și alte 50 de poziții sunt deschise pentru recrutare în domenii precum Financial Technology, Cybersecurity & Fraud, Software Development, infrastructură IT, Shared Business Services. În următorii cinci ani, compania vizează să ajungă la 500 de angajați.