DBS a cumpărat operaţiunile asiatice de private banking ale Societe Generale pentru 220 mil. dolari

Economica.net
17 03. 2014
societe_generale_4367890_84604400

Societe Generale devine cea de treia mare instituţie financiară globală care decide să se separe de operaţiunile de private banking din Asia, după Bank of America şi ING Groep. O parte din băncile occidentale au început să-şi reducă prezenţa pe piaţa de private banking din Asia ca urmare a crizei financiare dar şi a înăspririi cerinţelor de reglementare care le impun să aibă o bază de capital mai mare pe pieţele domestice.

‘Această tranzacţie va accelera ambiţia DBS de a deveni unul din cei mai importanţi gestionari de averi din Asia, crescând activele sub administrare cu peste 20%’, a informat DBS Bank într-un comunicat.

Conform acordului anunţat luni, DBS va prelua diviziile Societe Generale de gestionare a averilor din Singapore şi Hong Kong, precum şi o parte din operaţiunile sale fiduciare. Vânzarea ar putea să aibă un impact pozitiv asupra profitului net şi raportului de capital al Societe Generale.

În ultima perioadă banca franceză a decis să-şi vândă o serie de active din Japonia şi America de Nord, în conformitate cu strategia sa de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a profitabilităţii. În 2013, grupul nipon Sumitomo Mitsui Banking a cumpărat activităţile de private banking din Japonia ale Societe Generale, preţul tranzacţiei nefiind făcut publicităţii.

Potrivit unui studiu realizat de Capgemini and RBC Wealth Management, Asia-Pacific va deveni în acest an regiunea cu cea mai mare populaţie de milionari. De asemenea, potrivit unui alt studiu realizat de Knight Frank, până în anul 2023 Singapore ar urma să numere 4.878 de persoane cu o avere de cel puţin 30 de milioane de dolari, în creştere cu 55% comparativ cu situaţia de anul trecut.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.