De ce cresc salariile şefilor de la Drumuri cu 140%: Anul acesta au fost nouă şedinţe AGA, faţă de şase anul trecut

Cheltuielile cu organele de conducere ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR, sunt în creştere cu peste 140% anul acesta. Printre altele, majorarea se datorează faptului că în 2016 au avut loc până acum nouă şedinte AGA, faţă de şase în 2015.
Economica.net - lun, 07 nov. 2016, 22:03
De ce cresc salariile şefilor de la Drumuri cu 140%: Anul acesta au fost nouă şedinţe AGA, faţă de şase anul trecut

Prevederea privind creşterea cheltuielilor organelor de conducere este inclusă la punctul C4 în Proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., supus spre consultare publică pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Cheltuielile aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete cuprind cheltuielile aferente Directorului General, membrilor Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor, au explicat reprezentanţii CNAIR.

În ceea ce priveşte creşterea înregistrată în anul 2016 (+143,09%) faţă de execuţia anului 2015, aceasta „se datorează faptului că în anul 2015, CNADNR a avut numit director general cu preluare de atribuţii până la data de 08.12.2015, iar Adunarea Generală a Acţionarilor s-a întrunit în doar 6 şedinţe”, au mai spus reprezentanţii companiei.

Ei au menţionat pentru ECONOMICA.NET că în anul 2016 au avut loc 9 şedinţe AGA până la data prezentei.

Veniturile şefilor, confidenţiale

Potrivit anexei care însoţeşte proiectul de buget, la acest capitol C4, bugetul alocat în acest an este de 834.000 de lei. Nu se precizează cât merge la directorul general, care are contract de mandat, şi cât la alţi angajaţi ai companiei sau reprezentanţi în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Întrebaţi care au fost veniturile salariale pe ultima lună ale tuturor directorilor, membrilor CA şi a reprezentanţilor statului în AGA, reprezentanţii CNAIR au spus că aceste date sunt confidenţiale.

„Precizăm că aceste date sunt confidenţiale potrivit Codului Muncii art. 163 alin. (1), Contractului Colectiv de Muncă nr. 277/18.07.2015 art. 9.2. alin. 2 lit. (i) , şi art 93 alin. 5, Regulamentului Intern art. 34 alin. (4) litera d) şi nu constituie, potrivit legii, informaţii publice. În sensul art. 29 litera a) din H.G. nr. 123/2002, informaţiile de interes public sunt cele care privesc activitatea entităţii publice”, au răspuns reprezentanţii CNAIR.

Potrivit unui material realizat recent de Digi24, actualul director general al Companiei de Drumuri, Cătălin Homor, a ajuns să încaseze un salariu lunar de 8.000 de euro, aproape dublul celui primit de predecesorii săi.

Pe ansamblu, cheltuielile de natură salarială din CNAIR sunt mai mari cu 15,57% decât cele realizate în anul 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să depăşească 20 miliarde de euro anul acesta, iar primele semne pentru anul viitor sunt pozitive, a declarat marţi ministrul elen al Turismului, Olga......
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia îşi propune să încheie un acord de demarcaţie maritimă cu Siria după ce un guvern permanent va fi format la ...
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât cu personal străin
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât ...
Rezolvarea deficitului de angajaţi în staţiunile de iarnă din Bulgaria nu va fi posibilă fără a face angajări din ...
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Agenţia de rating Fitch a revizuit perspectiva ratingului acordat Romgaz de la stabilă la negativă şi a confirmat rating-ul ...