„Eu în CV am trecut lucrurile relevante, nu cele pasagere. La BID m-am dus ca specialist. Am stat în Consiliul de Administraţie două luni, iar banca a funcţionat doi ani”, a precizat Georgescu, care este prim-viceguvernator al BNR din anul 2004, conform Gândul.
„Nimeni nu a găsit în două luni cât am stat acolo că s-a făcut ceva ilegal”, a mai declarat el, precizând că în două luni s-a pus la punct statutul şi nu a fost vorba „de plimbat banii, de făcut plasamente”.
„După două luni am plecat pentru că aşa am considerat eu că este bine”, a mai precizat el.
La începutul anului 2000, omul de afaceri, Sorin Ovidiu Vîntu, cel care a creat Fondul Naţional de Investiţii, cel mai mare faliment financiar, controla două bănci, Banca Română de Scont şi Banca de Investiţii şi Dezvoltare(BID). BID a fost înfiinţată cu banii de la FNI.
Vîntu a adus la BID trei specialişti în domeniul finanţelor pentru a porni banca: Nicolae Văcăroiu, fostul premier din perioada 1992-1996, Florin Georgescu, care a fost ministrul Finanţelor în cabinetul Văcăroiu şi Corneliu Croitoriu, fost viceguvernator al BNR în perioada 1990-1998 şi responsabil cu supravegherea sistemului bancar. Banca Română de Scont a intrat în faliment, iar BID a fost lichidată direct de către Sorin Ovidiu Vîntu.
Toate aceste lucruri s-au petrecut în guvernarea PSD din perioada 2001-2004.
Florin Georgescu, care era un personaj important în PSD a devenit prim-viceguvernator al BNR in 2004, atunci când expirase mandatul vechii conduceri. El a preluat în atribuţii supravegherea sistemului bancar.