Cu toate că, de obicei, astfel de titluri sunt cumpărate pentru a fi ţinute până la scadenţă, sunt şi şanse ca să se realizeze tranzacţiii cu obligaţiunile Horezu, pentru că „mai mult de 60% din titluri au fost cumpărate de investitorii mici, familiarizaţi cu bursa“, potrivit declaraţiei date pentru ECONOMICA.NET de Nicolae Gherguş, directorul general al Confident Invest, intermediarul ofertei publice.
Principalul cumpărător al restului titlurilor a fost SIF Moldova, potrivit oficialilor acesteia.
Preţul de vânzare al unei oblgaţiuni a fost de 10 lei, facilitându-se astfel accesul micilor investitori la piaţa acestor titluri.
Obligaţiunile au fost emise pe o perioadă de 3 ani (data scadenţei – 20 octombrie 2015), şi plătesc o dobândă superioară cu 2 procente mediei ratelor de dobândă pe 12 luni de pe piaţa interbancară (ROBID, ROBOR). Dobânda va fi plătită anual, iar împrumutul la scadenţă.
Printre obiectivele de dezvoltare turistică a Zonei Horezu (Jud. Vâlcea) se numără şi proiectul „I-DEALIS de incluziune şi dezvoltare economică în zonele alpine (montane şi sub-montane)“, inclusiv prin înfiinţarea şi dezvoltarea unor întreprinderi sociale.
Cu puţin înaintea începerii ofertei publice, UNESCO a inclus ceramica românească de Horezu în lista Patrimoniului cultural mondial „imaterial“.