Trendyol, deținut parțial de Alibaba, va investi într-un centru logistic în București. Deja este marketplace-ul de fashion cu cele mai multe produse

10 09. 2024
online_shop_99372900

Grupul turc Trendyol, cu acționari precum Alibaba și marketkace-uri în aproape toate colțurile lumii, vrea să deschidă în București, într-un parteneriat cu un dezvoltator pe plan local, cel mai mare hub al său din Europa de Sud-Est, a declarat Çağlayan Çetin, Presedintele Trendyol Group.

Potrivit acestuia, hubul logistic va deservi atât piața locală cât și alte țări europene unde activează grupul, strategia companiei fiind aceea a investițiilor pe termen lung.

Totodată, compania va deschide în București și un birou local, iar hubul va necesita angajarea a aproximativ 250 de persoane.

Compania de tehnologie a intrat la începutul acestui an pe piața locală prin lansarea marketplace-ului Trendyol care vinde momentan  2 milioane de articole de fashion ( SKU-uri)  importate din centrele logistice ale companiei din Turcia și Polonia. Numărul de produse se va tripla sau chiar va crește de patru ori până la finele acestui an, în contextul în care vânzările marketplace-ului au ajuns în primele opt luni de la lansare la 3 milioane, de la 500.000 de useri.

„Deja suntem cel mai mare player din fashionul online din România ( după numărul de produse n.red), a declarat managerul grupului.

” În Europa de Sud-Est ne-am lansat în șapte țări inclusiv în România.  Am văzut rapid potențialul din România și care sunt cerințele consumatorilor români  și vrem să investim pe termen lung, având o strategie foarte diferită de competitorii noștri. Credem într-o dezvoltare locală,  cu platformă locală,  cu retaileri locali pe care îi vom integra în platforma noastră din al patrulea trimestru al anului. Momentan am început însă ca un retailer cross-border”, a mai spus Çetin.

Trendyol a fost fondat la Istanbul în 2010 și între timp a devenit primul decacorn din Turcia și una dintre cele mai importante platforme de comerț electronic din lume. Marketplace-ul conectează peste 250 000 de comercianți și branduri cu mai bine de 35 de milioane de clienți prin intermediul aplicațiilor dedicate în limbile locale din Turcia, Germania, Azerbaidjan, statele din Golf și, recent, din România, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Grecia.