Decizie importantă pentru toți șoferii. S-a terminat judecata în falimentul Euroins: Când expiră automat cele 2 milioane de polițe RCA și cine se va ocupa de plata creditorilor
Toate asigurările RCA emise de Euroins, în număr de peste 2 milioane, își vor pierde, cel mai probabil, valabilitatea la începutul lunii septembrie. Aceasta se întâmplă pentru că Tribunalul București a fixat pentru „peste două săptămâni” pronunțarea în dosarul de faliment al societății. Procesul practic s-a încheiat astăzi, după ce au fost dezbătute atât excepțiile cât și fondul (cererile de faliment formulate de ASF și de aproximativ 50 de creditori, mai ales service-uri), urmând ca judecătorul să se pronunțe pe datele discutate până acum. Conform legii, la 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment, polițele de asigurare emise de societatea aflată în lichidare expiră de drept.
Dacă instanța s-ar fi pronunțat astăzi, momentul expirării ar fi fost 25 august, conform calculelor noastre, ceea ce înseamnă că, în condițiile amânării cu două săptămâni, data expirării va fi undeva la începutul lunii septembrie.
Euroins are încă un portofoliu de peste 2,4 milioane de polițe RCA, ceea ce înseamnă că până la începutul lui septmebri numărul polițelor RCA în vigoare va rămîne unul important, apropiat de 2 milioane, în condițiile în care societatea a emis asigurări, mai ales pe un an, până pe 17 martie, când ASF i-a ridicat licența pentru că nu respecta normele de solvabilitate.
Vedeți AICI toate detaliile falimentului Euroins, așa cum reies din documentele ASF
AICI evoluția dosarului de faliment și numele creditorilor
În ceea ce privește lichidatorul judiciar care se va ocupa de faliment, acesta va fi desemnat, așa cum mai arătat Economica, dintr-o listă de practicieni desemnați de ASF. Totuși, cele mai mari șanse pare să le aibă cei de la CITR, al căror nume a fost dezbătut astăzi în ședință și care au fost propuți de mai mulți creditori. CITR se ocupă și de falimentele Carpatica Asig, City Insurance și Certasig.
AICI lista posibililor practicieni, cu detalii despre potențialii creditori care vor avea prioritate