Deficitul comercial al SUA a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni

Deficitul Comercial al Statelor Unite ale Americii a crescut cu 8,7 % în iunie, până la 44,5 miliarde dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni, din cauza majorării preţurilor petrolului şi a importurilor de bunuri şi electronice, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 05 aug. 2016, 17:44
Deficitul comercial al SUA a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni

Importurile au crescut în iunie cu 1,9%, până la 227,7 miliarde dolari, în timp ce exporturile au avut un avans mai modest, de numai 0,3 %, până la 183,2 miliarde dolari.

Statele Unite, care au devenit o putere în domeniul extracţiei de ţiţei neconvenţional, a exportat în perioada menţionată mai puţine hidrocarburi, dar şi mai puţine automobile noi, două dintre segmentele care s-au consolidat odată cu recuperarea economică.

Exporturile în Uniunea Europeană au crescut cu 7,8 %, cu un semnificativ avans al exporturilor în Marea Britanie, de 18,2 %.

Deficitul balanţei comerciale cu bunuri a crescut cu 6 %, până la 66 miliarde dolari, în timp ce tradiţionalul excedent din domeniul serviciilor s-a majorat cu 1,4%, până la 21,5 miliarde dolari.

Datele balanţei comerciale confirmă faptul că, în ceea ce priveşte consumul intern, responsabil pentru două treimi din Produsul Intern Brut, acesta continuă să fie solid în sectoare precum cel farmaceutic, al aparaturii electronice, electrocasnicelor şi textilelor.

Aceasta a făcut ca deficitul comercial cu China să crească cu 2,5 %, până la 29,8 miliarde dolari, în iunie, cel mai ridicat nivel după cel din noiembrie 2015, în timp ce, pe relaţia cu Japonia, deficitul comerţului cu bunuri s-a majorat cu 16%, până la şase miliarde dolari.

Valoarea importurilor din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a crescut cu 11%, până la şapte miliarde dolari.

Consolidarea puternică a dolarului în raport cu principalele valute, în special cu euro şi lira sterlină, a continuat să afecteze sectorul exporturilor americane, care a devenit unul dintre elementele importante ale recuperării după criza din 2009.

Te-ar mai putea interesa și
Miros de criză? Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea la 9 luni din 2024 în creștere cu 19,29% față de anul trecut
Miros de criză? Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea la 9 luni din 2024 în creștere cu 19,29% față de ...
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele nouă luni din 2024 a fost de 13.481, în creştere cu 19,29% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor......
Trump a tăiat 7,3% din prețul mondial al aurului. Cât câștigi dacă investești în aur? Prin ETF cam 32% în ultimul an, în lingouri între 25% – 29%
Trump a tăiat 7,3% din prețul mondial al aurului. Cât câștigi dacă investești în aur? Prin ETF cam 32% în ultimul ...
Dacă războiul din Ucraina a crescut cu 10% prețul aurului în doi ani, victoria lui Donald Trump la președinția SUA ...
Finanțarea deficitului bugetar ne crește dobânda la credite. Lichiditatea din piața bancară a scăzut și ROBOR și-a reluat creșterea
Finanțarea deficitului bugetar ne crește dobânda la credite. Lichiditatea din piața bancară a scăzut și ROBOR și-a ...
În ultimele 10 zile, ROBOR la 3 luni și cel la 6 luni a crescut cu 20 de puncte de bază, semn că bancile au împrumutat ...
Surpriză de proporții la alegerile prezidențiale, turul 1: După numărarea a peste 60% din voturile din țară, Călin Georgescu este pe pimul loc
Surpriză de proporții la alegerile prezidențiale, turul 1: După numărarea a peste 60% din voturile din țară, Călin ...
Candidatul independent Călin Georgescu este pe pe primul loc în preferințele alegătorilor in țară după numărarea ...