Potrivit sursei citate, în cazul în care se constată că există scurgeri de gaz din instalaţiile de utilizare (instalaţiile de la regulatorul de presiune până la aparatele consumatoare de combustibili gazoşi, care sunt proprietatea clienţilor), este obligatorie întreruperea alimentării întrucât instalaţia nu îndeplineşte condiţiile de funcţionare în siguranţă.
„Înţelegem şi regretăm disconfortul clienţilor, dar această măsură este obligatorie pentru a preveni producerea unui eveniment cu urmări nedorite, siguranţa consumatorilor fiind prioritară”, precizează reprezentanţii Delgaz Grid.
Locatarii sunt anunţaţi că asociaţiei de proprietari/proprietarilor le revine responsabilitatea remedierii defecţiunii prin intermediul unei firme autorizate de ANRE, astfel încât, ulterior, Delgaz Grid să poată relua, de urgenţă, alimentarea cu gaze naturale în condiţii de siguranţă.
„Recomandăm consumatorilor, mai ales asociaţiilor de proprietari, să aibă permanent actualizate datele de contact ale firmelor autorizate, astfel încât verificarea şi eliminarea unor defecţiuni să fie făcută cât mai operativ, iar reluarea alimentării cu gaze naturale să se efectueze cât mai repede posibil. Verificarea periodică a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale se realizează o dată la doi ani iar revizia tehnică o dată la 10 ani”, se mai spune în comunicat.
Compania administrează, exploatează şi întreţine sistemul de distribuţie a gazelor naturale compus din conducte şi branşamente stradale, echipamente de măsurare şi reglare a presiunii gazelor naturale, a anunţat vineri compania.
„În acelaşi timp, compania are obligaţia de a prelua, 24 de ore din 24, sesizările şi reclamaţiile clienţilor referitoare la apariţia unor defecţiuni care vizează potenţiale scurgeri de gaze şi de a lua măsuri de urgenţă. În momentul în care se primeşte o sesizare privind eventuale scurgeri de gaze naturale, o echipă se deplasează în cel mai scurt timp posibil la faţa locului”, se menţionează în comunicat.
Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.