Deloitte a deschis în România un Centru european de servicii şi îşi va tripla numărul de specialişti
Centrul Deloitte Tehnologie numără deja peste 100 de consultanţi IT şi va genera până la 800 de locuri de muncă până în anul 2020, a declarat Alastair Teare, CEO Deloitte Central Europe. Luând în considerare şi dezvoltarea celorlalte linii de business ale Deloitte în România – servicii de audit, taxe, juridice, consultanţă, managementul riscului, compania va ajunge în următorii ani la 2.000 de angajaţi pe piaţa locală.
Guvernul României salută această investiţie, nu doar pentru că va crea 800 de locuri de muncă foarte bine plătite, ci şi pentru că va furniza servicii pentru piaţa europeană şi globală, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Augustin Jianu, cu ocazia deschiderii oficiale a centrului Deloitte Tehnologie.
‘În programul de guvernare am stabilit obiectivul ca 10 procente din PIB să fie generate de sectorul IT&C şi suntem optimişti în privinţa atingerii acestui obiectiv (…) În 2012, când am obţinut primul job în administraţie, discutam cum ar fi dacă am avea o contribuţie în PIB a sectorului IT&C mai mare decât cea a agriculturii, iar în 2014 acest lucru s-a întâmplat. Suntem optimişti, cu investiţii guvernamentale şi din sectorul privat vom fi capabili să atingem acest obiectiv’, a afirmat Augustin Jianu.
Capitalul uman din România, în privinţa abilităţilor în sectorul IT, este foarte apreciat şi acest lucru ajută economia, deoarece sectorul IT generează valoare adăugată foarte mare, nu numai în segmentul dezvoltării de software, dar şi în cel al serviciilor, a mai spus ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, care a subliniat de asemenea că Deloitte Tehnologie reprezintă o investiţie americană, iar România are un parteneriat strategic cu SUA.
Centrul Deloitte din Bucureşti, care va furniza soluţii de tehnologie pentru clienţii din Europa şi din întreaga lume, se alătură celorlalte trei centre de tehnologie Deloitte din lume, situate în Hyderabad (India), Belfast (Irlanda de Nord) şi Orlando (SUA), în contextul în care tehnologia reprezintă unul dintre pilonii de creştere a companiei Deloitte.
Pentru dezvoltarea acestui centru, Deloitte a analizat şi alte 3-4 state din Europa Continentală, însă România a oferit cel mai bun mix referitor la criteriile companiei, a precizat Jim Moffatt, CEO Global Consulting. Între cei mai importanţi factori în această decizie au fost capitalul uman şi infrastructura IT din România, a precizat Ahmed Hassan, country manager Deloitte România.
În calcul a fost luat şi oraşul Cluj Napoca, însă Bucureştiul a fost preferat şi datorită conectivităţii mai bune şi accesului mai facil în privinţa transportului aerian, potrivit reprezentanţilor Deloitte.
‘Stabilirea centrului de tehnologie la Bucureşti înseamnă o recunoaştere a talentelor IT pe care România le are, precum şi a dinamicii pieţei locale IT. Am încredere că acest centru de servicii regionale va deveni unul de referinţă la nivel mondial şi va oferi talentelor IT din România oportunitatea de a-şi dezvolta aptitudinile, prin implicarea în proiecte internaţionale majore’, a spus Satya Swaroop Roddam, managing director Deloitte Tehnologie.
Deloitte Tehnologie va furniza servicii SAP, Analytics/Managementul Informaţiei (AIM) şi tehnologii digitale către clienţii Deloitte din România, precum şi din pieţele europene majore precum Marea Britanie şi Germania, furnizând aplicaţii software şi servicii către 75% din companiile prezente în Top 100 Fortune.
‘Viziunea noastră este ca Deloitte Tehnologie să funcţioneze ca un Hub regional de furnizare de soluţii tehnologice de înaltă clasă către clienţii de mari dimensiuni. Şi vrem să construim o echipă de profesionişti talentaţi în IT aici, care să ofere soluţii tehnologice inovatoare care să schimbe modul lor de a face afaceri şi să-i ajute să-şi dezvolte companiile. Centrul nostru este integrat în reţeaua internaţională a Deloitte şi împreună, ca o echipă globală, vom lucra pentru a oferi soluţii. În cadrul centrului dezvoltăm abilităţi solide în domenii tehnologice cum ar fi sisteme, aplicaţii şi produse, furnizarea informaţiilor, analiza datelor şi soluţii digitale şi cloud’, a spus Satya Swaroop Roddam.