Deloitte România l-a recrutat pe Ovidiu Popescu, profesionist cu 20 de ani de experiență, în funcția de partener și lider al practicilor de energie și sustenabilitate
Cu o carieră de 20 de ani în domeniul serviciilor profesionale și având la activ coordonarea a numeroase proiecte complexe de consultanță financiară și strategică pentru jucători importanți din sectorul energiei, precum și o experiență consistentă în proiecte de transformare și de raportare a performanței în sustenabilitate, Ovidiu Popescu va contribui la consolidarea echipelor și competențelor Deloitte România în consultanța pentru sectorul energetic și în sustenabilitate. El a preluat noua poziție în luna mai 2024.
„Ovidiu ni se alătură într-un moment-cheie, după ani de schimbări și provocări dintre cele mai diverse pentru organizațiile din domeniul energiei și resurselor naturale și într-un context în care preocupările legate de sustenabilitate sunt prioritare pentru lumea afacerilor și pentru întreaga societate, reclamând soluții pragmatice și eficiente, cu impact durabil și costuri suportabile. Îi urez lui Ovidiu bun-venit în echipa de parteneri și am încredere că parcursul său profesional remarcabil, care combină în mod ideal competențele de consultanță în energie cu cele din domeniul ESG, va contribui semnificativ la dezvoltarea echipelor și a serviciilor noastre de profil”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova.
Ovidiu Popescu și-a început cariera în 2004, ca auditor pentru companii din energie și a ajuns să coordoneze echipe multidisciplinare în asistarea unor jucători-cheie în procese ample vizând, printre altele, strategia de afaceri, fuziuni și achiziții, analiza financiară și de piață, analiza pe teme de reglementare, evaluarea afacerilor și soluționarea disputelor.
În ultimii ani, Ovidiu Popescu s-a concentrat și pe proiecte de sprijinire a organizațiilor în demersul lor de integrare a criteriilor de mediu, sociale și de guvernanță (envrionment, social, governance – ESG) ca parte a modelului de afaceri.
Absolvent al unui program postuniversitar la King’s College, Londra, în 2016, Ovidiu Popescu este expert certificat în sustenabilitate și eficiență energetică (standard GRI) și deține atestările CFA, FCCA și ANEVAR.
Deloitte România are o abordare multidisciplinară integrată a sectorului energie și resurse naturale, acoperind toate aspectele relevante pentru companiile active în acest domeniu – fiscalitate, finanțare, fuziuni și achiziții, litigii etc.
Practica de Consultanță în sustenabilitate a Deloitte România include servicii care țin de combaterea schimbărilor climatice, finanțare durabilă și economie circulară. Echipele locale asistă clienții în dezvoltarea strategiilor de sustenabilitate, în elaborarea modelelor de transformare a operațiunilor pentru reducerea emisiilor de carbon și a amprentei de mediu, precum și în evaluarea și raportarea pe criterii ESG, facilitând, astfel, dezvoltarea unor lanțuri de valoare stabile și durabile.
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500 și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesioniști la nivel mondial.
Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesioniști.