Centrele de servicii Deloitte din România și-au restrâns cu 40% suprafața închiriată în Oregon Park, deși au 1.000 de angajați în plus

Centrele de servicii Deloitte din România și-au restrâns cu 40% suprafața închiriată în complexul Oregon Park din București, potrivit informațiilor Deloitte transmise la solicitarea Economica.net. Odată cu pandemia, multinaționalele, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional, au decis retrângerea suprafețelor închiriate pentru birourile angajaților, iar cel mai des întâlnit model de lucru acum este cel hibrid.
Andrada Ghira - mie, 11 oct. 2023, 12:11
Centrele de servicii Deloitte din România și-au restrâns cu 40% suprafața închiriată în Oregon Park, deși au 1.000 de angajați în plus

Centrele de servicii Deloitte din România și-au reînnoit contractul de închiriere pentru birourile din Oregon Park. Noua suprafață închiriat este de 12.500 mp, cu 40% mai mică decât suprafața închiriată inițial.

„Cele trei centre de servicii ale Deloitte (Deloitte Tehnologie, Deloitte Support Services și Deloitte Shared Services) închiriaseră o suprafață inițială de aproape 20.000 de mp, cu putin timp înainte de declanșarea pandemiei de COVID-19. Între timp, deși numărul angajaților din cele trei entități a crescut cu aproape 1.000, în prezent, nevoia de spațiu de birouri a scăzut, pe fondul preferinței angajaților de a lucra în regim flexibil”, au transmis reprezentanții Deloitte România la solicitarea Economica.net. 

Entitatile Deloitte care au birourile in Oregon Park sunt cele trei centre de servicii care sprijină echipele Deloitte ce deservesc piețe din Europa și din regiunea EMEA, și nu piata din România, au mai trasmis reprezentații companiei.

Entitatile Deloitte care deservesc piața din România au în continuare sediul în clădirea The Mark.

„O mare parte din suprafețele returnate au fost deja închiriate”, ne-a declarat Alina Necula, Country Manager România Lion’s Head, iar pentru restul se află în diferite faze de negociere a contractelor.

Odată cu pandemia, multinaționalele, atât de pe plan local, cât la nivel internațional, au decis retrângerea suprafețelor închiriate pentru birourile angajaților.

Piața de birouri din București s-a schimbat odată cu pandemia care a adus munca de acasă și mai recent, modelul de lucru hibrid. La asta se adaugă și blocajul urbanistic care ține pe hârtie turnurile din oțel, dar și faptul că marile corporații renunță la sediile mari pe care le aveau închiriate înainte de pandemie.

Banca Transilvania a luat locul Orange în clădirea de birouri Green Court A, iar eMag își mută sediul central în clădirea Globalworth Square, după ce a renunțat la jumătate din spațiul pe care îl ocupa în Swan Office & Technology Park.

Carrefour a renunțat la 24% din spațiul de birouri din sediul central din clădirea Green Court din București, iar angajații lucrează în sistem hibrid și vin trei zile pe săptămână la birou.

BCR a renunțat la un sfert din suprafața închiriată, iar Oracle la 40% din birourile din București.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să depăşească 20 miliarde de euro anul acesta, iar primele semne pentru anul viitor sunt pozitive, a declarat marţi ministrul elen al Turismului, Olga......
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia îşi propune să încheie un acord de demarcaţie maritimă cu Siria după ce un guvern permanent va fi format la ...
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât cu personal străin
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât ...
Rezolvarea deficitului de angajaţi în staţiunile de iarnă din Bulgaria nu va fi posibilă fără a face angajări din ...
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Agenţia de rating Fitch a revizuit perspectiva ratingului acordat Romgaz de la stabilă la negativă şi a confirmat rating-ul ...