Demersuri pentru dezvoltarea turismului de aventură pe litoral

"Turismul de aventură - viitorul turismului mondial" a fost tema dezbătută, vineri, la Constanţa, în cadrul unei conferinţe Afaceri.ro cu privire la valorificarea potenţialului turistic al ţării noastre.
Economica.net - vin, 19 iul. 2013, 15:47
Demersuri pentru dezvoltarea turismului de aventură pe litoral

Potrivit preşedintei Asociaţiei Litoral – Delta Dunării (ALDD), Corina Martin, agenţiile de turism oferă în prezent pachete care includ şi turism de aventură, însă aceste oferte nu sunt suficient dezvoltate şi promovate.

„Agenţiile de turism oferă, de exemplu, jeep-safari, scuba-diving, zboruri de agrement pe aerodromul Tuzla, croaziere pe mare, astfel de oferte fiind din ce în ce mai solicitate. Este adevărat că românii au un apetit mai mic, mai ales în România, pentru acest tip de excursii, pentru că nu cunosc că ele sunt organizate. De aceea este nevoie de promovare. (…) Începem să dezvoltăm aceste oferte şi trebuie să avem o promovare mai agresivă”, a afirmat reprezentanta ALDD .

Referitor la excursiile cu jeep-ul, aceasta a spus că ele se organizează în special la Cheile Dobrogei, unde poate fi vizitată şi peştera din zonă, în atenţia agenţilor economici fiind evaluarea altor trasee care ar putea fi utilizate.

„Organizăm, de exemplu, jeep-safari, excursie care ajunge până la Cheile Dobrogei, la peştera cu lilieci cum este ea numită, dar sunt şi alte zone în care o parte dintre firmele specializate pe turism de aventură deja s-au aventurat cu organizarea acestui tip de excursie. La noi la agenţie, evaluăm aceste excursii pentru că nu ne sunt nici nouă foarte cunoscute traseele”, a menţionat Corina Martin.

Aceasta a declarat că numărul turiştilor care îşi petrec vacanţa pe litoralul românesc şi cumpără şi diverse excursii este în creştere.

„Numărul turiştilor care vin într-un sejur pe litoral dar cumpără excursii şi tururi locale este în creştere în ultimii ani. (…) Noi agenţiile de turism încercăm să îmbogăţim această ofertă. În general, cei care vin în vacanţă pe litoral aleg excursia de o zi în Delta Dunării, este cea mai bine vândută excursie, dar şi alte excursii care îmbină şi pachete cu turism de aventură. (…) Aleg vizitarea mănăstirilor din nordul Dobrogei, degustări de vinuri, sunt foarte multe oportunităţi. Încercăm să dezvoltăm acest segment, este adevărat că este foarte mult de făcut, atât din punct de vedere al organizării, dar şi al promovării”, spus Martin.

Pentru o croazieră timp de o zi, de pe litoral în Delta-Dunării, un turist trebuie să plătească între 200 şi 250 de lei, în funcţie, printre altele, de includerea sau neincluderea mesei de prânz.

Valorificarea potenţialului turistic al ţării noastre prin dezvoltarea turismului de aventură este susţinută şi de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu, prezent la conferinţa de la Constanţa.

Vicepreşedintele Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Cornel Găină, a susţinut, totodată, că după anul 1990 şi până în prezent, „guvernele României nu au considerat turismul o ramură prioritară a economiei naţionale, iar dezvoltarea acestuia s-a făcut şi se face cu paşi mărunţi, pe baza iniţiativei antreprenorilor privaţi”.

O dezvoltare mai rapidă a turismului va fi, conform reprezentantului asociaţiei patronale din Delta Dunării, dacă întreprinzătorii privaţi vor colabora mai mult între ei şi vor crea produse pe diferite zone care să atragă consumatorul de turism.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu a arătat facturi aproape ilizibile, dar cu antet Nordis Travel pentru a demonstra că și-a plătit singur vacanțele
Marcel Ciolacu a arătat facturi aproape ilizibile, dar cu antet Nordis Travel pentru a demonstra că și-a plătit singur ...
Marcel Ciolacu a venit ieri cu explicaţii şi cu dovezi privind zborurile în străinătate cu aeronava Nordis, afirmând că toate acele cheltuieli au fost făcute din banii săi personali, însă......
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Companiile ruse au început să folosească criptomonede în plăți internaționale în urma modificărilor legislative ...
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Șeful direcției Business din ING Bank, Florin Ilie, arată că anumite servicii bancare care sunt subutilizate de firme ...
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. Bugetul este o ficțiune, o vrăjeală, nici nu știm cât este gaura!
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. ...
Profesorul de economie Bogdan Glăvan, adept militant al piețelor libere, spune că România se apropie de o criză foarte ...