Dent Estet, DentalMed, Medical Tours Company, furnizorii de servicii dentare care au avut cele mai mari afaceri în 2014

08 03. 2016
dentist_17873700

ECONOMICA.NET a realizat clasamentul naţional al furnizorilor de servicii stomatologice care au rulat cei mai mulţi bani în 2014, pe baza informaţiilor pe care ni le-a comunicat Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Iată câteva concluzii:

Dent Estet, liderul pieţei de servicii stomatologice în România

Dent Estet Clinic SRL din Capitală, societatea care operează clinicile Dent Estet, a avut cele mai mari afaceri nete în 2014, anul pentru care companiile au depus cele mai recente bilanţuri la Ministerul de Finanţe, dintre toţi furnizorii de servicii stomatologice din România, reiese dintr-o analiză ECONOMICA.NET, bazată pe datele care ne-au fost comunicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Dent Estet Clinic a rulat afaceri nete de 17,6 milioane lei în 2014, cu 10,55% mai mari decât în 2013, şi un profit net de 1,39 milioane lei, cu 20,15% mai mare decât în 2013.

Grupul Dent Estet, liderul pieţei de servicii stomatologice din România, a încheiat anul 2015 cu afaceri nete de peste 22 milioane de lei. Pentru 2016 mizează pe afaceri nete cu 20-22% mai mari decât în 2015.

Asociaţii Dent Estet Clinic SRL, societatea care operează clinicile Dent Estet, sunt Oana Roxana Taban şi pe Nicu Hagivreta, fiecare având cote de participare egale, ne-a comunicat Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Grupul Dent Estet este format din şapte clinici stomatologice în Bucureşti şi Timişoara. Dintre acestea, trei sunt dedicate adulţilor, trei clinici sunt create exclusiv pentru copii, iar una este destinată adolescenţilor.

În domeniul serviciilor de medicină dentară, mai important decât numărul de locaţii este cel al scaunelor (unit-uri) stomatologice. Astfel, în prezent avem 29 de unit-uri dentare (scaune dentare) şi o echipă formată din 200 de persoane, dintre care 70 sunt medici, ne-a spus dr. Oana Taban, CEO şi fondator al grupului Dent Estet.

Cifra de afaceri a grupului Dent Estet a depăşit valoarea de 22 milioane lei, previziunile pentru anul 2015 au fost depăşite, creşterea cifrei de afaceri fiind de peste 25%, aproape dublu faţă de obiectivele financiare stabilite la începutul anului trecut. Profitul net al grupului Dent Estet a crescut cu 26% faţă de valoarea anului 2015, a declarat pentru ECONOMICA.NET dr. Oana Taban, CEO şi fondator al grupului Dent Estet.

„În 2016 vom deschide o nouă clinică dedicată pacienţilor adulţi şi, datorită investiţiei semnificative în aparatură şi certificare pentru tehnici avansate de tratament, profitul nu va atinge valorile din 2015. Cu toate acestea, preconizăm o creştere a cifrei de afaceri între 20 şi 22%, generată în special din dezvoltarea diviziilor de implantologie şi estetică dentară”, ne-a spus dr. Oana Taban, CEO şi fondator al grupului Dent Estet.

Investiţii de peste 350.000 euro în 2016

„În anul 2016 ne vom concentra pe inaugurarea unei clinici pentru adulţi, dar şi pe extinderea clinicilor pentru copii în locaţiile în care acestea funcţionează deja. Valoarea investiţiilor pentru extinderea grupului va depăşi 350.000 euro, însă la acestea se vor adaugă investiţiile în: aparatură, programe educaţionale, cursuri dedicate exclusiv echipei medicale a Dent Estet”, a adăugat Oana Taban.

Dent Estet: în 2016 vom avea 800 de pacienţi noi pe lună

Numărul pacienţilor noi a crescut cu 20 – 30% în 2015 faţă de valoarea din 2014, în funcţie de publicul-ţintă al clinicilor. La finalul anului trecut, în toate cele şapte sedii ne vizitau lunar peste 650 de pacienţi noi. Anul acesta preconizăm că vom depăşi pragul de 800 de pacienţi noi pe lună, ne-a spus Oana Taban.

Profilul clientului Dent Estet

În clinicile de adulţi, numărul pacienţilor cu venituri medii şi ridicate depăşeşte numărul persoanelor cu venituri mici, care apelează în general la soluţii financiare interne sau externe pentru a urma planurile de tratament. Tendinţa nu se păstrează în clinicile pentru copii şi adolescenţi, unde părinţii care aleg tratamentele dentare pentru copiii lor au venituri eterogene. Din ce în ce mai mulţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 45 de ani aleg procedurile de estetică dentară, ne-a explicat Oana Taban.

Numărul pacienţior străini a urcat cu 20% în 2015. Restaurările dentare complete, printre cele mai solicitate de străinii care se tratează în clinicile Dent Estet.

Numărul pacienţilor străini este nesemnificativ în comparaţie cu cel al pacienţilor români. Cu toate acestea, numărul turiştilor dentari a crescut cu 20% în 2015, faţă de cel din 2014, iar restaurările dentare complete, tratamentele complexe de implantologie şi chirurgie dentară sunt cele mai solicitate proceduri de către aceştia, a adăugat Oana Taban.

Cele mai solicitate servicii stomatologice din 2015 până acum

Cele mai solicitate tratamente la nivelul grupului Dent Estet au fost cele de implantologie dentară, urmate de cele de estetică dentară şi ortodonţie. Din păcate, studiile arată că în România, peste 70% din populaţie are cel puţin un dinte lipsă, iar 30% dintre români se confruntă cu edentaţie totală, adică lipsa tuturor dinţilor. De aceea, soluţiile funcţionale, precum implanturile dentare, în detrimentul clasicelor proteze dentare, sunt din ce în ce mai căutate. Pe lângă implantologie, tratamentele estetice, dar şi cele cu aparat dentar au fost cele mai solicitate în ultimii ani. La categoria tratamentelor estetice includem faţetele dentare, dar şi aparatele dentare invizibile, montate pe faţa interioară a dinţilor, ne-a explicat Oana Taban.

Unii dintre pacienţi plătesc până la 20.000 euro pentru rezolvarea tuturor problemelor în cadrul unei singure şedinţe chirurgicale de tratament. 

„Prin sistemul fast & fixed, pacienţii pot avea un zâmbet complet în mai puţin de 24 de ore. Astfel de reconstrucţii însă sunt potrivite doar în anumite cazuri, în funcţie de indicaţiile medicilor dentişti supraspecializaţi care dezvoltă planul de tratament. În general, este vorba despre persoane care şi-au pierdut majoritatea dinţilor şi pentru care proteza dentară nu este o soluţie funcţională pe termen lung. Din punct de vedere al costurilor, de multe ori această soluţie este mai eficientă, planurile de tratament ajungând la valori maxime de 15.000 euro. În funcţie de statusul dentar, au existat cazuri în care pacienţii au avut nevoie de tratamente dentare care depăşeau suma de 20.000 euro. Pentru piaţa din Romania pot părea valori foarte mari, însă aceste costuri sunt cu până la 70% mai mici decât în ţările civilizate, comparând cu aceleaşi tipuri de materiale şi acelaşi nivel calitativ al serviciilor. Lipsa timpului îi determină pe mulţi pacienţi să solicite un tratament dentar complex care poate fi realizat într-un timp scurt. Din punct de vedere medical şi etic, nu le poţi recomanda pacienţilor astfel de intervenţii dacă afecţiunile lor dentare pot fi realizate mai eficient cu ajutorul altor tehnici de tratament”, ne-a atras atenţia Oana Taban.

Dentalmed Clinica Stomatologica din Bucureşti este al doilea jucător din piaţa serviciilor stomatologice din România, după afacerile realizate în 2014.

Dentalmed Clinica Stomatologica a închis anul 2014 cu afaceri nete de 11,76 milioane lei, de peste două ori mai mari decât în 2013, şi cu un profit net de 1,08 milioane lei, de cel puţin două ori mai mare decât cel raportat în 2013.

Dentalmed Clinica Stomatologica SRL e deţinută în mod egal de asociaţii Daniela Popescu şi Dragoş-Mihail Popescu din Bucureşti, potrivit informaţiilor primite de Economica.net de la ONRC.

Al treilea cel mai mare furnizor de servicii stomatologice din România este Medical Tours Company din Piteşti.
Firma a închis anul 2014 cu afaceri nete de 9,03 milioane lei, cu 39,08% mai mari decât în 2013, şi cu un profit net de 418.099 lei, adică de peste şase ori mai mare decât în 2013.

Asociaţii societăţii Medical Tours Company sunt: Răzvan Alexandru Savu şi Dragoş Marius Soare, fiecare cu o cotă de 40%, Alin Ion Mutu şi Nicolas Charles Marcel Robert Brobecker, cu câte o cotă de 10%, ne-au spus oficialii ONRC.

O clinică din Constanţa şi una din Bacău au făcut profitabilitate de peste 22%

Implantodent Medical SRL din Constanţa este al patrulea jucător din România, după valoarea afacerilor nete rulate în 2014. Furnizorul de servicii stomatologice a avut o marjă de profit de 22,41% în 2014, rezultă din datele publicate pe mfinante.ro. Asociaţii firmei Implantodent Medical SRL sunt: Ozlem Chemal, cu o cotă de 95%, şi Olgun Chemal, cu o cotă de 5%, potrivit informaţiilor ONRC care ne-au fost comunicate.

Stomdas SRL din Bacău, al şaselea jucător din piaţa furnizorilor de servicii stomatologice din România, a avut profitabilitate de 22,33% în 2014. Asociaţii firmei sunt Gabriel Dascălu şi Rodica Dascălu, fiecare cu o cotă de 50%, ne-a comunicat ONRC.

ECONOMICA.NET a realizat clasamentul celor mai mari furnizori de servicii stomatologice din România. Iată concret câţi bani au făcut cei mai mari jucători din piaţa serviciilor dentare:

Furnizorii de servicii stomatologice care au avut cele mai mari afaceri afaceri nete în 2014 Cifră de Afaceri netă în 2014 Evoluţie afaceri nete în 2014 faţă de 2013 Profit net în 2014 Dinamică profit în 2014 faţă de nivelul din 2013
Dent Estet Clinic SRL din Bucureşti 17,6 milioane lei Plus 10,55% 1,39 milioane lei Plus 20,15%
Dentalmed Clinica Stomatologica SRL din Bucureşti 11,76 milioane lei De peste două ori mai mari (4,98 milioane lei în 2013) 1,08 milioane lei De peste două ori mai mare
Medical Tours Company SRL din Piteşti 9,03 milioane lei Plus 39,08% (6,49 milioane lei în 2013) 418.099,00 lei De peste şase ori mai mare
Implantodent Medical SRL din Constanţa 7,36 milioane lei Plus 31,78% 1,65 milioane lei Plus 25,03%
Nicolescu & Agatstein SRL din Bucureşti 7,03 milioane lei De peste două ori mai mari (de la 2,7 milioane lei în 2013)

324.051,00 lei

De peste trei ori mai mare
Stomdas SRL din Bacău 4,79 milioane lei Plus 19,13% 1,07 milioane lei Plus 29,32%
Victoria Dental Offices SRL din Piteşti 4,13 milioane lei De aproape 13 ori mai mari decât în 2013. A încheiat cu afaceri nete de 318.775 lei.

72.004,00 lei

De peste şase ori mai mare
Dentcof SRL din Timişoara 3,61 milioane lei Plus 53,74% 511.258 lei Pierdere de 367.222 lei
Crystal Dental Clinic SRL din Bucureşti 3,56 milioane lei Plus 47,31% 367.324 lei De peste patru ori mai mare

Sursă informaţii tabel: ONRC pentru ECONOMICA.NET.

Precizare: Am calculat evoluţia cifrei de afaceri nete şi a profitului net în funcţie de valorile exacte ale indicatorilor financiari de pe mfinante.ro.