Persoanele interesate vor putea depune dosarele de candidatură până în 11 noiembrie, potrivit unui anunţ al Hidroelectrica. Departamentul pentru Energie va fi asistat în procesul de selecţie de Boyden Global Executive Search, firmă cu 70 de birouri în peste 40 de ţări.
Adunarea Generală a Acţionarilor Hidroelectrica a revocat, în luna august, întregul Consiliu de Supraveghere al companiei, iar apoi i-a reconfirmat pe toţi cei care ocupau aceste poziţii şi a numit doi membri pe locurile vacante.
Din Consiliu fac parte Remus Borza (preşedinte), Ioan Mihăilă, Remus Vulpescu, Mihai Groşan şi Oana Truţă, toţi fiind reconfirmaţi în august. În plus pe locurile vacante au fost numite Elena Popescu şi pe Gabriela Sandu, ambele reprezentând statul.
Borza deţine firma Euro Insol, adminstratorul judiciar al Hidroelectrica în perioada insolvenţei, respectiv iunie 2012-iunie 2013.
Hidroelectrica a încheiat primul semestru cu un profit de 481 milioane lei (109,5 milioane euro), de la pierderi de 202 milioane lei în perioada corespunzătoare a anului trecut, câştigul fiind mai mare cu 47 milioane de lei faţă de nivelul bugetat pentru întregul an.
În primul semestru, afacerile Hidroelectrica au totalizat 1,68 miliarde de lei (382,6 milioane euro), în creştere cu 33,4%, de la nivelul de 1,26 miliarde de lei înregistrat în primele şase luni din 2012.
Statul deţine 80% din acţiunile Hidrolectrica, iar Fondul Proprietatea un pachet reprezentând 20% din titluri.