Depozitarul Central distribuie sumele aferente cuponului 1 pentru obligaţiunile emise de Banca Transilvania
Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 1906,25 euro. Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 5 decembrie 2018. Obligatarii îşi pot încasa sumele de bani aferente cuponului nr. 1 în conturile de fonduri dedicate ale Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S.
Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.
Grupul Financiar Banca Transilvania a consemnat, în primele nouă luni ale anului, un profit net consolidat de 1,241 miliarde lei, din care cel al băncii se ridică la 979,06 milioane lei.
Potrivit unui comunicat al Grupului, rezultatul cuprinde o parte a cheltuielilor de integrare Bancpost în Banca Transilvania. De asemenea, subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu peste 260 de milioane lei la profitabilitatea Grupului BT.
La 30 septembrie, Grupul Financiar BT avea active totale de 76,6 miliarde lei, din care 64,7 miliarde lei BT individual, creditele nete reprezentând 50,2% din activele Grupului.
Grupul gestionează în România credite de 38,43 miliarde lei, din care 32,51 miliarde lei sunt acordate prin Banca Transilvania.
Depozitele clienţilor au ajuns la 62,79 miliarde lei, din care 41,38 miliarde lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 21,41 miliarde lei reprezintă depozite ale persoanelor juridice.
Raportul credite/depozite BT este de 66% la sfârşitul lui septembrie 2018. Eficienţa operaţională BT se păstrează la un nivel confortabil, de 47%, în ciuda eforturilor financiare mari de integrare a Bancpost şi Victoriabank, se spune în comunicat.