Depozitele sectorului privat la băncile elene au crescut în martie cu 0,5%, după un declin de aproape 2,7% în februarie, ajungând la 171,1 miliarde de euro, cu 30% sub nivelul record înregistrat în decembrie 2009.
Depozitele sectorului privat în Portugalia au scăzut în martie cu 1,8%, ajungând la cel mai scăzut nivel din mai 2011, în timp ce în alte state afectate de criza datoriei au avut o evoluţie mult mai bună, datele arătând că în Spania Italia şi Irlanda s-a înregistrat o creştere uşoară a depozitelor.
De la începutul lui 2011, depozitele la bănci ale persoanelor fizice şi juridice din Grecia au scăzut cu 20,9 miliarde de euro, sau 10,2%. Din ianuarie 2010, când a început criza datoriilor din Grecia, depozitele au scăzut cu 48,8 miliarde de euro, sau 20,5%.
Reducerea valorii depozitelor a înrăutăţit criza lichidităţilor cu care se confruntă băncile din Grecia, care sunt dependente de finanţarea de la Banca Centrală Europeană, deoarece nu se mai pot împrumuta de pe pieţe din cauza crizei datoriilor suverane cu care se confruntă ţara.
Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România – National Bank of Greece (NBG), care este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).