Deprecierea lirei a majorat rezervările turiştilor străini în Marea Britanie
În cele 28 de zile care au trecut de la referendum, numărul rezervărilor aeriene a urcat cu 4,3%, mai ales cele din Hong Kong (30,1%), SUA (9,2%) şi Europa (5%).
Compania de cercetare a pieţei ForwardKeys a anunţat că Brexitul ‘a avut un impact pozitiv rapid asupra turismului din Regatul Unit’. ForwardKeys, care analizează zilnic 14 milioane de rezervări, pentru a aprecia viitoarele evoluţii din turism, a precizat că principalul factor al majorării rezervărilor către Marea Britanie este, probabil, cea mai favorabilă rată de schimb din ultimele decenii.
După anunţarea rezultatelor referendumului din 23 iunie, lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel în raport cu dolarul american de după luna septembrie 1985.
Deprecierea lirei sterline reduce costul vacanţei în Regatul Unit pentru vizitatorii străini. De asemenea, incertitudinile privind economia mondială, atentatele teroriste din Franţa şi Belgia şi întreruperile traficului aerian au stimulat turismul în Marea Britanie, apreciază compania.
Şi rezervările pentru lunile august, septembrie şi octombrie sunt în creştere, arată datele ForwardKeys.
Compania aeriană British Airways a raportat creşterea cu o treime a clienţilor din SUA care au căutat pe site-ul său zboruri către Marea Britanie, în perioada 27 iunie – 3 iulie.
Site-ul Hotels.com a anunţat că numărul clienţilor din SUA care au căutat cazare pe site-ul său a crescut cu 50% de la referendum.
Sectorul turismului din Marea Britanie înregistra o creştere solidă încă de la începutul anului. Conform VisitBritain, o agenţie care promovează turismul, în primul trimestru din 2016 numărul vizitatorilor străini în Regatul Unit a crescut cu 6%, la 7,36 milioane, comparativ cu perioada similară din 2015.
Pe ansamblul anului trecut s-a înregistrat un numărul record de turişti străini în Marea Britanie – 36,1 milioane – în creştere cu 5% faţă de 2014.
‘Deprecierea lirei sterline sprijină venirea turiştilor în Marea Britanie, în special cei care cheltuie mult, cum sunt vizitatorii din China şi SUA’, se arată în raportul VisitBritain. Sectorul turismului este al treilea mare angajator din Marea Britanie.