Deţinuţi din lagărele naziste au fost exploataţi de o companie germană precursoare a firmei Audi
Studiul a fost comandat de firma Audi, care face demersuri pentru a-şi clarifica trecutul. Autorii studiului, istoricii Martin Kukowski şi Rudolf Boch, au ajuns la concluzia că Auto Union, compania fondată în 1932 prin fuziunea producătorilor germani de maşini DKW, Horch şi Wanderer, a folosit deţinuţii în condiţii de lucru inumane, ceea ce a dus la moartea a mii de persoane.
Conform studiului, trupele SS au construit şapte lagăre de concentrare doar pentru a susţine respectiva companie. Peste 3.700 de deţinuţi au muncit astfel forţat pentru Auto Union. Alte 16.500 de persoane, care nu erau închise în lagăre, au fost obligate să muncească în uzinele de la Zwickau şi Chemnitz, din Saxonia.
Conducerea de la Auto Union poartă ‘responsabilitatea morală’ pentru condiţiile de muncă din fabrica de la Flossenburg, în care au fost utilizaţi 18.000 de prizonieri, dintre care 4.500 au murit, mai arată studiul. Compania a fost condusă între 1932 şi 1945 de Richard Bruhn, membru al Partidului Nazist.