„Trebuie să vorbim din nou de creştere dar şi de măsurile de sporire a eficienţei, după toate cerinţele impuse de autorităţile de reglementare privind majorarea capitalului”, a explicat Anshu Jain, fără a da detalii privind efectul acestor măsuri asupra locurilor de muncă la Deutsche Bank.
„IT este unul din sectoarele unde vrem să creştem eficienţa. Deja facem asta în procesul de integrare al Postbank dar şi prin reorganizarea diviziei de gestionare a activelor şi wealth management”, a afirmat Fitschen.
În urma eşuării vânzării de gestionare a activelor a Deutsche Bank, banca a unit diviziile de gestionare a activelor şi wealth management.
Activele băncii germane au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde de euro, Deutsche Bank devenind astfel cel mai mare grup bancar listat la bursă din Europa, pentru prima dată în ultimii cinci ani, conform datelor Bloomberg.
Sub conducerea fostului directorului general Josef Ackermann, care a apreciat ca ‘nechibzuite’ propunerile de limitare a mărimii băncii, Deutsche Bank şi-a majorat activele cu 20% din 2006. Banca germană este a doua din Europa după gradul de îndatorare şi a treia cel mai puţin capitalizată dintre cele mai mari bănci europene, chiar dacă Ackermann a majorat rezervele şi a redus dependenţa de banii împrumutaţi.