Cel mai mare grup bancar german va prezenta şi detaliile divizării responsabilităţilor între Marcus Schenck şi Garth Ritchie, care au fost numiţi anul acesta să conducă împreună diviziile combinate de investiţii bancare şi tranzacţionare. În martie, directorul general John Cryan a anunţat că vrea să reunească cele două afaceri pentru a se concentra mai mult pe clienţii de pe segmentul corporate.
Nou creata divizie Pieţe globale de capital va fi condusă de Alexander von zur Muehlen şi Mark Fedorcik, din Frankfurt şi, respectiv, din New York.
În mai, grupul chinez HNA, deţinut de miliardarul Chen Feng, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la Deutsche Bank la aproape 10%, devenind cel mai mare acţionar al băncii germane.
Ceilalţi acţionari importanţi ai Deutsche Bank sunt Qatar şi fondul american de investiţii BlackRock (care deţine 5,88%). În 2014, o serie de fonduri controlate de fostul premier din Qatar, şeicul Hamad bin Jassim al-Thani, au cumpărat o participaţie de 6,1% din acţiunile Deutsche Bank, iar în 2015 şi-au majorat participaţia până la aproape 10%.
Cea mai mare bancă europeană de investiţii a finalizat luna trecută o operaţiune de majorare a capitalului cu opt miliarde de euro (8,5 miliarde de dolari), după ce anul trecut a înregistrat pierderi de 1,402 miliarde dolari, peste aşteptările analiştilor.
Costurile litigiilor, la nivelul anului trecut, au totalizat circa 2,4 miliarde euro, mai puţin de jumătate comparativ cu cele din anul anterior (5,218 miliarde euro). Conducerea băncii consideră că litigiile cele mai grave au fost rezolvate şi estimează că, la finele lui 2017, va reveni pe profit.