Grupul bancar avertizase că se aşteaptă să raporteze pierderi anul acesta, după ce duminică a anunţat că va renunţa la 18.000 dintre cei 91.500 de angajaţi, iar costurile înregistrate cu restructurarea sunt evaluate la 7,4 miliarde de euro (8,3 miliarde de dolari).
Luni dimineaţă, acţiunile Deutsche Bank înregistrau un avans de peste 3% la Bursa din Frankfurt, ajungând la cel mai ridicat nivel din data de 2 mai.
Planul anunţat duminică seara în urma reuniunii Consiliului de supervizare reprezintă o retragere majoră din activităţile de tranzacţionare, după ce, în ultimii ani, Deutsche Bank a fost una dintre instituţiile importante de pe Wall Street, unde concura cu giganţii americani JP Morgan Chase & Co şi Goldman Sachs.
Banca va renunţa la activităţile sale globale de tranzacţionare de acţiuni şi derivate şi va reduce activitatea diviziei sale de investiţii bancare. Cea mai mare parte a activităţilor de tranzacţionare de acţiuni şi derivate are loc la New York şi la Londra, dar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că vor avea loc concedieri şi în Germania.
Ca rezultat al costurilor legate de restructurare, banca ar urma să raporteze pierderi nete de 2,8 miliarde de euro (3,1 miliarde de dolari), în trimestrul doi din 2019.
De asemenea, Deutsche Bank va renunţa la unele dintre operaţiunile sale din domeniul instrumentelor cu venit fix, un segment unde grupul bancar avea în mod tradiţional o poziţie solidă.
Cea mai mare bancă din Germania va crea o nouă subsidiară pentru lichidarea activelor cu probleme, cu o valoare de 74 de miliarde de euro a activelor ponderate la risc.
Până în anul 2022, vor rămâne în bancă aproximativ 74.000 de angajaţi cu contract permanent de muncă, ceea ce înseamnă că Deutsche Bank concediază aproximativ 20% din forţa sa de muncă la nivel global.