„Deutsche Telekom va începe în marile oraşe şi va extinde apoi acoperirea în zonele mai puţin populate”, se arată într-un comunicat al companiei, cu ocazia prezentării strategiei sale 5G.
În urma procedurii de licitaţie pentru atribuirea de licenţe 5G, Germania a obţinut suma de 6,55 miliarde euro, a anunţat recent Autoritatea de Reglementare a Telecomunicaţiilor (BNetzA). Printre firmele câştigătoare se află Deutsche Telekom, Vodafone, 1&1 Drillisch, un operator virtual de telefonie mobilă controlat de United Internet.
Reţelele de telefonie mobilă 5G, care deocamdată sunt într-un stadiu incipient, promit o viteză de transfer a datelor de 50 până la 100 de ori mai rapidă comparativ cu actualele reţele 4G şi vor fi o infrastructură vitală pentru o gamă largă de industrii, precum automobilele autonome. Însă 5G se anunţă a fi o tehnologie scumpă.
Pentru a putea respecta ceea ce promite această tehnologie, respectiv viteze mai mari de transfer, automobile autonome şi jocuri şi video de înaltă definiţie, reţelele 5G vor trebui să fie mai dense pentru a putea face faţă traficului crescut de date.
În 26 iunie, Vodafone România a anunţat extinderea acoperirii 5G în Cluj-Napoca şi Mamaia şi lansarea primelor abonamente bazate pe această tehnologie din ţară.
Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.
Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.