Deutsche Telekom oferă 900 milioane de euro pentru 49% din Slovak Telekom As

Deutsche Telekom AG a oferit aproximativ 900 milioane de euro (un miliard de dolari) pentru participatia pe care nu o detine înca la compania slovaca de telecomunicatii, transmit Bloomberg si Reuters.
Economica.net - vin, 15 mai 2015, 03:50
Deutsche Telekom oferă 900 milioane de euro pentru 49% din Slovak Telekom As

În iulie 2000, Deutsche Telekom a achizitionat 51% din Slovak Telekom As si acum este aproape de a ajunge la un acord cu Executivul de la Bratislava pentru restul participatiei, au declarat surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, scrie Agerpres.

Guvernul slovac a renuntat la organizarea unei oferte publice initiale (IPO) pentru pachetul sau de 49% din actiunile operatorului de telefonie Slovak Telekom, dupa ce a primit o oferta mai buna de la un potential partener strategic, a anuntat în 7 mai ministrul slovac de Finante, Peter Kazimir. Oficialul a explicat ca oferta venita de la investitorul strategic este ‘vizibil mai buna’ decât suma de 750 de milioane de euro care ar fi putut fi strânsa în urma ofertei publice, adaugând ca Guvernul de la Bratislava o va discuta în zilele urmatoare.

La recomandarea bancilor de investitii J.P. Morgan si Citibank, Guvernul slovac a decis sa demareze o dubla listare pentru actiunile Slovak Telekom la bursele de la Bratislava si Londra. Intervalul de pret vizat de autoritatile slovace era de 17,7 – 19,5 euro/actiune, ceea ce evalueaza compania slovaca de telecomunicatii la 1,5 miliarde de euro, iar participatia statului la 750 de milioane de euro.

Grupul german Deutsche Telekom detine un pachet de 51% din actiunile Slovak Telekom si are drept de preemptiune pentru restul actiunilor, în anumite conditii. În 2014, Slovak Telekom a înregistrat un profit operational de 310,7 milioane euro si vânzari de 767,6 milioane de euro.

Seful Deutsche Telekom, Timotheus Hoettges, vrea sa extinda operatiunile companiei din Europa, dupa succesul înregistrat în SUA.

Cea mai mare companie europeana de telecomunicatii a raportat miercuri o crestere de 11% a profitului înainte de taxe, dobânzi, depreciere si amortizare (EBITDA) de 11% în primul trimestru din 2015, la 4,574 miliarde de euro, depasind estimarile analistilor, de 4,438 miliarde de euro.

Deutsche Telekom si-a mentinut estimarea privind obtinerea unui profit operational de 18,3 miliarde de euro în 2015 si a unui flux de numerar de aproximativ 4,3 miliarde de euro.

Brandul Telekom România este prezent pe piata româneasca din 2014, dupa rebrandingul comun al Romtelecom si Cosmote România.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia raportează un excedent bugetar de 0,1% din PIB, în primele nouă luni din acest an
Rusia raportează un excedent bugetar de 0,1% din PIB, în primele nouă luni din acest an
Excedentul bugetar al Rusiei în perioada ianuarie-septembrie 2024 s-a situat la 169 miliarde de ruble (1,73 miliarde de dolari), sau 0,1% din PIB, faţă de un deficit de 0,8% din PIB în primele......
Contractele PPA cu energie regenerabilă s-au triplat în acest an. De ce depinde viitorul pieței din România
Contractele PPA cu energie regenerabilă s-au triplat în acest an. De ce depinde viitorul pieței din România
Volumul contractelor bilaterale directe de vânzare de energie electrică din surse regenerabile (PPA – power purchase ...
Inflaţia anuală a scăzut la 4,62% în septembrie, de la 5,1% în august
Inflaţia anuală a scăzut la 4,62% în septembrie, de la 5,1% în august
Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna septembrie 2024, la 4,62%, , în condiţiile în care mărfurile alimentare ...
Sphera Franchise are o nouă franciză în portofoliu. Va extinde Cioccolatitaliani, parte a Grupului Gioia, în Italia și România
Sphera Franchise are o nouă franciză în portofoliu. Va extinde Cioccolatitaliani, parte a Grupului Gioia, în Italia și ...
Conducerea Sphera Franchise Group și-a extins portofoliul cu franciza Cioccolatitaliani, parte a Grupului Gioia. Drepturile ...