Profitul Deutsche Telekom, afectat de deprecierile de active din Marea Britanie

Deutsche Telekom AG a depreciat cu 2,2 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) valoarea participaţiei de 12% pe care o deţine la grupul britanic BT, ceea ce a provocat companiei germane pierderi nete de 2,12 miliarde de euro în trimestrul patru din 2016, comparativ cu un profit de 946 de milioane de euro în urmă cu un an, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 02 mart. 2017, 08:05
Profitul Deutsche Telekom, afectat de deprecierile de active din Marea Britanie

Acţiunile celui mai mare furnizor de servicii de telecomunicaţii din Regatul Unit au scăzut cu aproximativ o cincime în 2016, pe fondul incertitudinilor provocate de votul în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Participaţia deţinută de Deutsche Telekom în BT este evaluată acum la 5,1 miliarde de euro.

Profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat cu 2% în perioada octombrie – decembrie 2016, la 5,26 miliarde de euro, datorită rezultatelor foarte bune înregistrate în Germania şi SUA. Profitul operaţional ajustat a crescut în Germania cu 3%, la 2,14 miliarde de euro, în timp ce analiştii estimau 2,12 miliarde de euro.

Cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa după venituri a propus o creştere de 9% a dividendelor pe 2016, la 0,60 euro per titlu, în linie cu estimările analiştilor.

Deutsche Telekom se aşteaptă la o creştere a vânzărilor în 2017 iar profitul operaţional ajustat ar urma să înregistreze un avans de aproape 4%.

În conformitate cu un acord încheiat în 2015, Deutsche Telekom nu poate să îşi vândă participaţia pe care o deţine la BT înainte de luna august 2017, exceptând situaţia în care ajunge la un acord în afara pieţei cu un investitor financiar. Pe lângă participaţia la BT, Deutsche Telekom mai are în Marea Britanie afaceri de IT şi consultanţă derulate prin subsidiara T-Systems, pe care odată grupul german a încercat să o fuzioneze cu divizia Global Services a BT dar pe care în prezent se zvoneşte că ar dori să o vândă.

Deutsche Telekom a devenit cel mai mare acţionar individual la BT în 2015, când grupul britanic a preluat operatorul de telefonie mobilă EE, deţinut în mod egal de Deutsche Telekom şi Orange, pentru 12,5 miliarde de lire sterline.

Grupul german are operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea de către Washington a CATL la o listă de firme despre care se spune că colaborarea cu armata chineză ar putea să-l pună pe fondatorul Tesla, Elon Musk, într-o situație dificilă,......
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva Republicii Moldova
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva ...
Şefa diplomaţiei europene, Kaja Kallas, a acuzat marţi seara Rusia că "utilizează gazul ca armă" şi că duce un "război ...
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Conducerea Premier Energy PLC informează piața în legătură cu faptul că filiala sa, Navitas, din Republica Moldova ...
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Europa scoate gaze din rezervele sale cu cea mai mare viteză din ultimii şapte ani, pe măsură ce vremea friguroasă creşte ...