Pentru Deutsche Telekom, ieşirea de pe piaţa din SUA îi va permite să-şi întărească operaţiunile în Europa de Est.
La acest preţ, un bonus de 17% faţă de preţul acţiunilor celor două companii de la închiderea şedinţei bursiere de miercuri, valoarea T-Mobile depăşeşte 32 miliarde de dolari.
Deutsche Telekom deţine 67% din T-Mobile şi, ca parte a tranzacţiei, vrea să-şi păstreze o participaţie de 15-20% din entitatea combinată, susţin sursele.
Sprint este deţinută de operatorul de telefonie mobilă Softbank Corp din Japonia.
Preşedintele Softbank Chairman, Masayoshi Son, este de mult timp interesat de achiziţionarea T-Mobile şi fuziunea sa cu Sprint, pentru a crea un operator de telefonie mobilă capabil să aibă resursele necesare modernizării reţelei sale şi să poată concura mai bine cu liderii pieţei – AT&T şi Verizon Wireless.
În 2011, negocierile privind vânzarea diviziei din SUA a Deutsche Telekom companiei americane AT&T, pentru 39 de miliarde de dolari, au eşuat.
Profitul Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, a scăzut cu 3,9% în primul trimestru din 2014, pe fondul majorării cheltuielilor în SUA.
În perioada ianuarie – martie 2014, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a ajuns la 4,12 miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 4,12 miliarde de euro.
Veniturile companiei germane au urcat cu 8%, la 14,9 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor.
Directorul general al Deutsche Telekom, Timotheus Hoettges, a anunţat luna aceasta că divizia T-Mobile, al patrulea mare operator de telecomunicaţii din SUA, are nevoie de investiţii pe termen lung.
‘Povestea noastră de succes în SUA continuă. Decizia de a investi semnificativ în această piaţă a fost una corectă’, a explicat şeful companiei germane.
T-Mobile a raportat pierderi de 115 milioane de dolari.
Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization – OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom.
Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).