Deutsche Telekom va prelua pentru 546 milioane euro compania poloneză GTS, cu afaceri şi în România

Grupul german Deutsche Telekom va prelua pentru 546 milioane euro compania poloneză GTS Central Europe, cu afaceri de 20 milioane euro în România, pentru a se extinde în sectorul serviciilor fixe de telecomunicaţii destinate companiilor în Europa Centrală şi de Est.
Economica.net - lun, 11 nov. 2013, 08:29
Deutsche Telekom va prelua pentru 546 milioane euro compania poloneză GTS, cu afaceri şi în România

Compania este controlată în prezent de un consorţiu de fonduri de capital privat, cele mai importante fiind Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital şi M/C Partners.

„Noi investim contrar tendinţelor. GTS este un element suplimentar pentru dezvoltarea poziţiei noastre pe piaţa operatorilor integraţi, compusă din servicii de comunicaţii mobile şi fixe. Consolidarea poziţiei pe segmentul business este, de asemenea, un element central al strategiei noastre”, a declarat directorul financiar executiv al Deutsche Telekom, Timotheus Höttges, într-un comunicat transmis de cele două companii.

Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, a afirmat că cel mai mult vor avea de câştigat subsidiarele de telefonie mobilă ale grupului din Cehia şi Polonia, care vor obţine astfel accesul la infrastructura de linii fixe a GTS.

Compania poloneză este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est. Compania are o infrastructură de reţea şi centre de date extinsă, precum şi un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business, se spune în comunicat.

În urma achiziţiei, Deutsche Telekom va controla direct reţele de linii fixe în Polonia, Cehia, Ungaria şi România. Finalizarea tranzacţiei depinde de avizul autorităţilor de reglementare.

GTS Central Europe a înregistrat anul trecut venituri de 347 milioane euro şi un profit EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizări) de 87 milioane euro.

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicaţii din România. Compania furnizează soluţii naţionale şi internaţionale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud şi colocare în centrele de date proprii din Bucureşti. Compania are aproximativ 130 de angajaţi şi sediul în Bucureşti.

Anul trecut GTS Telecom România a avut venituri de 20 milioane de euro, în scădere cu 15% faţă de 2011, şi un profit operaţional înaintea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizărilor (EBITDA) de 5 milioane euro, în creştere cu 10%.

Fondată în 1993, GTS Central Europe furnizează servicii de internet şi telefonie către companii din Europa Centrală şi de Est, printre care Coca-Cola şi General Motors, notează Bloomberg.

Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, prezent în România prin Romtelecom şi subsidiara locală a operatorului de telefonie mobilă Cosmote.

Preluarea GTS de către Deutsche Telekom este a doua mare tranzacţie în sectorul telecom anunţată în ultimele zile în Europa Centrală şi de Est. Săptămâna trecută, fondul PPF, controlat de miliardarul Petr Kellner, a încheiat un acord pentru preluarea unei participaţii majoritare la Telefonica Czech Republic, subsidiara cehă a operatorului spaniol Telefonica, pentru 3,4 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski anunță că republica separatistă va primi gaz din Rusia ca ajutor umanitar, fără însă să dea amănunte despre rută, volum și plată
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski anunță că republica separatistă va primi gaz din Rusia ca ajutor umanitar, fără ...
Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, a anunţat miercuri că a ajuns la un acord cu Rusia pentru ca aceasta să furnizeze din motive umanitare gaz Transnistriei, republica separatistă prorusă......
Allianz Risk Barometer: 38% dintre companiille din lume consideră atacurile cibernetice ca fiind principalul risc la adresa lor în 2025. În România pe primul loc sunt catastrofele naturale
Allianz Risk Barometer: 38% dintre companiille din lume consideră atacurile cibernetice ca fiind principalul risc la adresa ...
Aproape patru din zece companii globale (38%) identifică atacurile cibernetice, în special scurgerile de date, ca fiind ...
De la antreprenor local la lider global. Vladimir Sterescu, primul român promovat la conducerea gigantului american CGS.
De la antreprenor local la lider global. Vladimir Sterescu, primul român promovat la conducerea gigantului american CGS.
Computer Generated Solutions (CGS), lider global în servicii de outsourcing, aplicații software și soluții de învățare ...
HONOR lansează în România Magic7 Pro, cu aplicația Google Gemini pre-instalată. Cât va costa smartphone-ul
HONOR lansează în România Magic7 Pro, cu aplicația Google Gemini pre-instalată. Cât va costa smartphone-ul
HONOR a lansat, miercuri, smartphone-ul Magic7 Pro în Europa, inclusiv în România, cu noi caracteristici AI și cu aplicația ...