Dezvoltarea urbană – soluția sigură pentru un viitor mai bun

Trăim într-o lume în care schimbarea face parte din viața noastră de zi cu zi. Ne schimbăm locurile de muncă, locuințele, obiceiurile, în căutarea unei vieți mai bune, dar trebuie să facem în așa fel încât să schimbăm în bine și mediul în care trăim.
Ion Dobreanu - mie, 06 apr. 2022, 13:39
Dezvoltarea urbană - soluția sigură pentru un viitor mai bun

Schimbarea face parte din viața cotidiană și ritmul acesteia este în concordanță cu viteza în care ne desfășurăm activitățile și ne trăim viețile. Căutăm o viață mai bună și mai satisfăcătoare, într-un mediu care să răspundă nevoilor din ce în ce mai diverse pe care le avem. Soluția pentru aceste nevoi este un mediu urban modern, adaptat zilelor noastre, care să poată fi numit oraș inteligent. Astfel, “Smart City” este acel oraș inovator unde se folosesc intens diferite mijloace tehnologice moderne și se iau măsuri de dezvoltare urmărind creșterea calității vieții.

Trăim în era digitală și pentru a avea un stil de viață așa cum ne dorim, este esențial să beneficiem de servicii publice integrate, perfect adaptate pentru toate categoriile de utilizatori, indiferent de caracteristicile lor individuale precum: vârsta, sexul, profesia, statutul social etc.

Urban Scope – un partener de încredere pentru cei care vor să investească în orașul viitorului

Nu este simplu să modernizezi un oraș, chiar dacă ne gândim la un proiect relativ ușor de implementat cum ar fi: delimitarea unui drum pentru circulația bicicliștilor sau implementarea unui sistem wi-fi într-o zonă publică. Dezvoltarea trebuie să se bazeze pe o viziune de ansamblu, gândită pe termen mediu și lung, de a cărei implementare trebuie să se ocupe specialiști cu pregătire și experiență dovedite.

Urban Scope are o abordare de tip “turn key solution provider” pe care o aplică în relația cu partenerii, cu scopul de a livra rezultatele scontate prin folosirea unor procese bine stabilite în demersul de a crea proiecte integrate.

Consultanța de tip “360” pe care compania o oferă presupune o implicare activă pe toată durata procesului, începând cu evaluarea capacității administrative a beneficiarului. Apoi, urmează conturarea ideii de proiect și identificarea celei mai bune soluții, continuând cu elaborarea documentației tehnice necesare pentru obținerea finanțării nerambursabile. Acest tip de consultanță se încheie cu etapele de management și de urmărire a implementării.

Reușitele avute alături de clienții din portofoliu se traduc în peste 160 de proiecte implementate cu succes, pentru care finanțările nerambursabile atrase însumează o valoare ce depășește suma de 550 de milioane de euro, doar în perioada 2016-2021.

Pentru exercițiul financiar 2021-2030 al Uniunii Europene, urbanscope.ro și-a propus să atragă finanțări de peste 1 miliard de euro pentru partenerii săi, fructificând astfel experiența si competența echipei sale multidisciplinare de experți.

Domeniile în care compania s-a remarcat în mod special sunt: regenerarea urbană, mobilitatea urbană și eficiența energetică, arii unde este un partener recunoscut la nivel național, prin experiența de peste 10 ani și nenumărate reușite reprezentative.

De asemenea, succesul apreciat de către parteneri a dus la recunoașterea meritelor la nivel de industrie, atât în România, cât și internațional. Astfel, Urban Scope a obținut premiul ‘‘Smart City Consultancy Company of the Year 2022 – Europe”, în cadrul evenimentului ‘‘Innovation & Excellence Awards 2022’’ și a fost premiată la categoria ‘‘Smart Mobility’’ în cadrul evenimentului ‘‘Smart City Industry Awards 2022’’.

Împreună putem dezvolta durabil

Fiecare dintre noi poate să fie parte din schimbarea în bine a comunităților în care trăim. Impactul pe care îl avem asupra lumii ce ne înconjoară nu are doar efecte imediate pe care să le resimțim. Responsabilitatea pentru generațiile următoare ne aparține. Așadar, fiecare cetățean poate să ajute la evoluția către o lume mai bună, mai sigură, mai curată. Alături de micile schimbări în bine pe care le putem face la nivel individual, mediul de afaceri și administrațiile publice sunt cele care trasează viitorul comunităților. Transformarea sustenabilă a orașelor noastre se poate adeveri doar prin eforturi colective ale autorităților publice și ale mediului privat, alegând soluții de dezvoltare durabilă și colaborând cu parteneri a căror expertiză și viziune sunt adaptate acestor valori.

Te-ar mai putea interesa și
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care crede, pentru susţinerea investiţiilor şi pentru cheltuirea chibzuită a fiecărui......
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Patru din zece angajaţii români (40%) care lucrează în ture se simt mereu epuizaţi, în timp ce aproape două treimi ...
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Până la ora 15,00, duminică, au votat la referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, 416.312 ...
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 6,047 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,73%, în această săptămână, ...