Dezvoltator de locuinţe în Prelungirea Ghencea: După finalizarea lucrărilor de infrastructură, preţurile vor creşte cu 10.000 de euro

Mii de locuinţe au fost construite în zecile de ansambluri care au apărut pe terenurile pline de buruieni din Prelungirea Ghencea în ultima decadă. Peste 10.000 de locuinţe au fost construite în Bragadiru, Domneşti şi Clinceni în perioada 2006-2017, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Dacă în alte ţări se construieşte doar în zone cu infrastructură şi utilităţi, pentru locuitorii din Prelungirea Ghencea infrastructura nu a venit la pachet cu nou apartament cumpărat. Iar promisiunile celor care s-au perindat prin fotoliul de primar nu trecut de stadiul de proiect. 
Andrada Ghira - Dum, 09 sept. 2018, 18:46
Dezvoltator de locuinţe în Prelungirea Ghencea: După finalizarea lucrărilor de infrastructură, preţurile vor creşte cu 10.000 de euro

Noile planuri ale Primăriei conduse de Firea arată că Prelungirea Ghencea va avea două benzi pe sens, dar şi tramvai. Iar CNAIR va realiza nodul rutier de la Domneşti. 

Iar apartamente, încă se construiesc. Dezvoltatorul israelian Dimri a demarat anul acesta construcţia a trei blocuri cu 250 de apartamente. În total, planurile companiei sunt de a construi 3.000 de apartamente pe terenul de aproape 13 hectare pe care îl deţine în Prelungirea Ghencea, aproape de Centura Capitalei. În prezent, preţurile locuinţelor din proiectul Dimri Residence pornesc de la 900 de euro/mp util. La aceste trei blocuri se mai adaugă încă unul, finalizat, din care dezvoltatorul a vândut jumătate din apartamente. 

„Investiţia în cele trei blocuri se ridică la aproape 13 milioane de euro, cu tot cu terenul. Deocamdată finanţarea este asigurată din surse proprii, dar vom semna în curând pentru finanţare cu o mare bancă din România. Iar odata ce infrastructura de aici e finalizată, cu siguranta va fi altceva. Atunci preţurile vor creşte cu 10.000 de euro. Astăzi, un apartament cu două camere costă 55.000 de euro. Poti vedea toată zona, e una noua, nu e ca în Drumul Taberei. Tinerii vor să vină aici. Cei care au cumpărat locuinţe noi au parinţii în Drumul Taberei sau şi-au vândut apartamentul din Miltiari şi au cumpărat aici, pentru că apreciază calitatea”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Yossi Menner, managing director Dimri România. 

Pe lângă cele trei blocuri la care se lucrează deja, dezvoltatorul se ocupă de documentaţia necesară pentru obţinerea avizelor necesare construcţiei unui centru comercial, cu spaţii pentru birouri.  

„La pater vor fi 2.000 de mp, cu supermarket şi tot ce ar putea avea nevoie locatarii, precum o farmacie, gradiniţă, şi chiar un centru SPA. Ai 3.000 de apartamente aici şi în Cartierul latin şi niciun SPA, nicio piscină”, mai spune Menner. 

Iar etajele următoare ale clădirii, care va avea o înălţime de P+10 etaje, vor fi destinate pentru spaţii de birouri şi servicii. Aici se vor putea regăsi o grădiniţă, cabinete particulare ale medicilor, salon de înfrumuseţare sau chiar birouri pentru avocaţi sau notari. 

Prelungirea Ghencea va avea două benzi pe sens şi tramvai 

Primăria Capitalei a anunţat recent că pe 6 septembrie a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul ce presupune lărgirea și modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 și până la Șoseaua de Centură, Realizarea studiului de fezabilitate, pentru proiectare și pentru asistență tehnică a costat aproape 320.000 euro. 

Noua arteră va avea două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lățime de şase metri, spații verzi între trotuar și partea carosabilă. În plus, proiectul prevede realizarea unui nod intermodal de transport (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești), dar și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară.

Proiectul propus se va corela cu nodul rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

Blocuri şi în Pipera şi achiziţie de noi terenuri

Dimri este unul dintre dezvoltatorii care au venit în România înainte de criză, atunci când şi-au asigurat un portofoliu de terenuri, dar pe care criza nu i-a mai lăsat să construiască sau să finalizeze locuinţele de pe machete. 

Unul dintre terenurile aflate în portofoliul companiei este cel din Pipera, unde planurile sunt de a construi 1.000 de apartamente. Dezvoltatorul vrea să înceapă anul viitor construcţia primelor trei blocuri cu 200 de apartamente. 

„Vom targeta clienţi din cladirile de birorui din Pipera, iar preţurile vor fi mai mari. În plus, ne uităm şi la achiziţia de ternuri în Bucureşti, pentru a ne diversifica investiţia din România. Ne uităm la terenuri mari, de peste 10.000 de mp, în zonele semicentrale, în dezvoltare, acolo unde sunt clădiri de birouri”, ne-a mai declarat oficialul Dimri. 

Te-ar mai putea interesa și
Stimularea angajaților: Rolul ESOP-urilor în Viziunea TradeVille și ViewTrade
Stimularea angajaților: Rolul ESOP-urilor în Viziunea TradeVille și ViewTrade
TradeVille și ViewTrade colaborează pentru a facilita accesul investitorilor români la oportunitățile globale de tranzacționare. Această alianță nu este doar un parteneriat, ci și un......
Viitoarea generație Dacia Sandero va avea un nou design, dar va rămâne în categoria hatchback
Viitoarea generație Dacia Sandero va avea un nou design, dar va rămâne în categoria hatchback
Viitoarea generație Dacia Sandero își va păstra forma convențională de hatchback, chiar dacă va beneficia de o opțiune ...
Plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze ar putea fi prelungită până la finalul anului
Plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze ar putea fi prelungită până la finalul anului
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat azi că mecanismul prețurilor plafonate la energie electrică și gaze naturale ar putea ...
Piața terenurilor, echilibru în 2024, întrebări și șanse de creștere în 2025
Piața terenurilor, echilibru în 2024, întrebări și șanse de creștere în 2025
În pofida climatului dificil, marcat de incertudini privind evenimente politice si evoluții economice, piața terenurilor ...