Dezvoltatorul de apartamente care promite o factură de 70 de lei la încălzire şi control prin telefon

Hanner Group, dezvoltator lituanian prezent în România din 2006, dezvoltă primul său proiect rezidenţial din Bucureşti construit fără parteneri şi fără finanţare de la bănci. 
Andrada Ghira - joi, 04 sept. 2014, 11:06
Dezvoltatorul de apartamente care promite o factură de 70 de lei la încălzire şi control prin telefon

Ansamblul rezidenţial The Park, construit în apropierea Parcului Tineretului, este primul proiect de pe piaţa locală deţinut de companie în proporţie de 100%. Hanner a mai dezvoltat în parteneriat cu fonduri din Lituania şi Marea Britanie proiectele Carol Park Residence şi City Center Residence, în urma unor investiţii de 60 de milioane de euro. 

Construcţia primului bloc, dintr-un total de patru, a început în 2013 şi fost finalizată anul acesta. În total, blocul are 69 de apartamente şi garsoniere, din care 30% au fost deja vândute. Finanţarea a fost asigurată din surse proprii. 

Întregul proiect va avea 460 de aparatamente, iar investiţia totală se ridică la 37 de milioane de euro. Lucrările la cel de-al doilea bloc au început deja şi urmează să fie livrat în ultimul trimestru al anului viitor. Lituanienii vor să construiască celelalte blocuri gradual, în funcţie şi de vânzări.

Promisiunea celor de la Hanner este o factură la încălzide de 70 de lei pentru un apartament cu două camere. 

„Din experienţa noastră, în ţările unde este mai frig, oamenii se gândesc să cumpere case care sunt eficiente energetic. Calculul este unul teoretic, dar bazat pe informaţiile apartamentului şi presupune o temperatură constantă de 25 de grade Celsius”, a declarat Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Group şi acţionar al companiei.

Astfel, conductivitatea termică în apartamente este de 0,25 W/mpK, faţă de standardele europene de 0,45 W/mpK sau cele din România de 0,55 W/mpK.  În plus, dezvoltatorul oferă cumpărătorilor posibilitatea de a controla temperatura din apartament prin intermediul smartphone-urilor. 

„Acum vindem în jur de cinci apartamente pe lună. Dacă vindem mai mult de zece apartamente lunar, trebuie să creştem preţurile. Încă un bloc îl vom construi sigur, iar restul în funcţie de vânzări. Dacă vânzările merg bine, anul viitor ne vom uita şi la alte terenuri pentru noi dezvoltări”, mai spun Mindaugas Valuckas. 

Lituanienii au vrut să construiască acest proiect înainte de criză, însă calculele le-au fost date peste cap. Acum, decizia de a investi fără partener într-un proiect pe piaţa imobiliară din Bucureşti a venit pe fondul deţinerii unui teren de 10.000 mp din imediata apropiere a Parcului Tineretului, deşi directorul Hanner recunoaşte că piaţa imobiliară de la noi este încă grea. Compania a cumpărat terenul în 2006 cu un credit de la Unicredit, achitat intregral în 2009. Chiar dacă nu-şi aminteşte preţul exact, Valuckas spune că a fost scump: câteva milioane de euro.

„În 2009 am văzut că sunt foarte multe apartamente pe piaţă şi am decis să îngheţăm proiectul. Cred că piaţa are potenţial, nu mă aştept la o creştere a preţurilor, ci mai mult o reorientare a cumpărătorilor spre calitate”, mai spune Mindaugas Valuckas.

Preţurile pentru garsoniere pornesc de la 55.000 de euro, pentru apartamentele cu două camere de la 75.000 de euro, pentru cele cu trei, de la 95.000 de euro, iar pentru cele cu patru camere de la 120.000 euro. Preţurile au inclusă TVA. Metodele de creditare alese de cei care au cumpărat aparatamente în The Park sunt diverse, de la programul Prima Casă, la credite ipotecare clasice.

Hanner Group are în construcţie în jur de 1.000 de apartamente în opt proiecte situate în diferite oraşe din regiune, cu active şi investiţii pe pieţele din Lituania, Letonia, Ucraina, Rusia, Belarus, România, în valoare de un miliard de euro. Grupul Hanner este controlat în proporţie de peste 50% de Arvydas Avulis, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Lituania.

Te-ar mai putea interesa și
Rafinăria Petromidia își crește exporturile de carburanți până la cel mai mare nivel din ultimii șase ani
Rafinăria Petromidia își crește exporturile de carburanți până la cel mai mare nivel din ultimii șase ani
Rompetrol Rafinare, operatorul rafinăriilor grupului Rompetrol, Petromidia și Vega își va crește exporturile de carburanți în acest an. Piața internă rămâne însă prioritară....
Peste 75% dintre oamenii de știință americani se gândesc să părăsească SUA
Peste 75% dintre oamenii de știință americani se gândesc să părăsească SUA
Peste 75,3% dintre oamenii de știință din SUA se gândesc să părăsească țara în urma schimbărilor în cercetare ...
Începe construcția hotelului cu camere care se rotesc după soare. Investiția în prima fază este de trei milioane de euro
Începe construcția hotelului cu camere care se rotesc după soare. Investiția în prima fază este de trei milioane de euro
Primul landscape hotel din Europa care va avea camere rotative urmează să fie construit la Sadu, județul Sibiu. Lucrările ...
Danemarca nu apreciază  tonul folosit de JD Vance
Danemarca nu apreciază tonul folosit de JD Vance
Danemarca nu apreciază tonul folosit de vicepreședintele SUA JD Vance, care a criticat dur presupusa inacțiune a Danemarcei ...