Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.
În urma preluării clinicilor de dializă aparținând SC International Healthcare Systems SA, Diaverum îşi va extinde activitatea pe piaţa serviciilor de hemodializă şi dializă peritoneală din zona de captare a centrelor de dializă din Brăila, Petroşani, Galaţi, Tîrgu Mureş, Buşteni, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Craiova, Focşani şi Râmnicu Vâlcea, şi îşi va creşte numărul de pacienţi care vor beneficia de servicii de hemodializă şi dializă peritoneală din zona de captare a centrelor de dializă din Braşov şi Bucureşti.
În 2014, Diaverum Romania SRL a fost al treilea jucător de pe piaţa serviciilor private de dializă din România, potrivit unei analize ECONOMICA.NET.
Subsidiara locală a companiei suedeze Diaverum, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de dializă din Europa, prezent în 18 ţări, a încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 90,23 milioane lei, cu 30,82% mai mari decât în 2013.
Diaverum Romania continuă în pierdere, în valoare de 11,08 milioane lei, în scădere faţă de cea raportată în anul 2013. Diaverum operează 13 centre de dializă pe piaţa locală aflate în: Bistriţa, Braşov, Roman, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Mediaş, Oradea, Târgu Jiu, două centre în Sibiu şi trei centre în Bucureşti.
Diaverum România furnizează servicii de prevenție, servicii de hemodializă, dializă peritoneală, precum şi serviciile medicale adiacente (servicii de prevenție, respectiv consultații nefrologice).
Centrele de dializă International Healthcare Systems SA, al doilea jucător în topul furnizorilor de servicii private de dializă din România din 2014, după afacerile rulate anul trecut, potrivit calculelor ECONOMICA.NET.
Centrele de dializă International Healthcare Systems SA au încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 107,86 milioane lei, cu 5,67% mai mari decât în 2013, dar au intrat pe pierdere, de 7,66 milioane lei.
Internaţional Healthcare Systems are 15 centre de dializă în Bucureşti, Constanţa, Buzău, Brăila, Focşani, Galaţi, Călătaşi, Braşov, Buşteni, Tîrgu-Mureş, Râmnicu Vâlcea, Petroşani, Craiova.
De la SC Inter Health Systems SA este vândută indirect numai activitatea de nefrologie, ca urmare a transferării acestei activităţi către SC International Healthcare Systems SA.
Prin preluarea IHS, Diaverum urcă un loc şi devine al doilea jucător pe piaţa locală de dializă. Fresenius rămâne cel mai mare jucător din piaţa românească de dializă.
Miza din piaţa serviciilor de dializă: banii de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru programul naţional de supleere a funcţiei renale.
Furnizorii publici şi privaţi de dializă concurează pentru aproape 11.900 de pacienţi care au nevoie de dializă ca să trăiască. Miza: bugetul programului naţional de supleere a funcţiei renale, care în anul 2015 s-a ridicat la 869,43 milioane lei. Majoritatea pacienţilor cu insuficienţă renală cronică în stadiul uremic, care necesită tratament substitutiv renal, fac dializă în centre private.
În 10 ani de la privatizarea primelor centre pilot de dializă din ţară, piaţa serviciilor private de dializă a explodat.
Fresenius e liderul pieţei locale de dializă. Centrele de dializă ale grupului Fresenius au avut afaceri nete cumulate de peste 337,19 milioane lei şi marjă de profit de 4,8% în 2014, rezultă dintr-o analiză ECONOMICA.NET.
Subsidiara locală a companiei germane Fresenius are centre de dializă în 34 de oraşe: în Bacău, Braşov, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Piteşti, Constanţa, Oradea, Oneşti, Giurgiu, Târgovişte, Slobozia, Tulcea, Ploieşti, Deva, Satu Mare, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Baia Mare, Bârlad, Cluj, Piatra Neamţ, Timişoara, Dej, Medgidia, Rădăuţi, Sighet, Zalău, Iaşi, Vaslui, Turda, Câmpulung.
Centrele de dializă ale grupului Fresenius sunt operate în cele 34 de oraşe antemenţionate prin următoarele 12 companii: Fresenius Nephrocare Romania SRL, Nefromed Dialysis Centers SRL, Nefromed SRL, SC Nefrocare DJ SRL, SC Nefrocare Med SRL, SC Nefromed BM SRL, SC Nefrocare SIG SRL, SC Nefromed SJ SRL, SC Nefrocare MS SRL, SC Nefrocare VS SRL, SC Potaissa Renal Care SRL, SC Nefrocare CL SRL, au comunicat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET oficialii grupului Fresenius.
Companiile care activează pe piaţa de servicii de dializă din grupul Fresenius au încheiat anul 2014 cu afaceri nete cumulate de peste 337,19 milioane lei, cu 25,48% mai mari decât în 2013 (închis cu afaceri nete care depăşesc 268,71 milioane lei), potrivit calculelor noastre, pe baza raportărilor făcute de firme la Finanţe.
Centrele de dializă ale grupului Fresenius au avut profit net total de peste 16,2 milioane lei, cu 45,9% mai mare decât în 2013.
Per total, centrele de dializă ale grupului Fresenius au avut profitabilitate de 4,8% în 2014, faţă de 4,13% în 2013.
Grupul Fresenius: afaceri nete totale de peste 478,98 milioane lei în 2014. Centrele de dializă au contribuit cel mai mult la acest rezultat.
Subsidiara locală a grupului german Fresenius a rulat afaceri nete cumulate de peste 337,19 milioane lei anul trecut, doar din activitatea centrelor sale de dializă din cele 34 de oraşe în care furnizorul privat de sănătate e prezent.
La afacerile centrelor de dializă se adaugă cele raportate de o altă societate din grup, Fresenius Medical Care România SRL, care oferă asistenţă de specialitate şi service pentru aparatura din centrele sale de dializă şi din cele din spitalele publice.
Concret, societatea Fresenius Medical Care România SRL care oferă service şi asistenţă de specialitate centrelor de dializă (ale grupului, dar şi celor publice) a rulat anul trecut afaceri nete de 141,78 milioane lei, cu 2,54% mai mari decât în 2013, şi cu un profit net de 9,99 milioane lei, cu 10,89% mai mic decât în 2013, potrivit informaţiilor raportate la Finanţe, analizate de ECONOMICA.NET.