Clienţii Digi şi utilizatorii care doresc să adopte un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător vor putea să contribuie la colectarea deşeurilor de baterii şi acumulatori (DBA), precum şi a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), prin intermediul reţelei de magazine fizice ale operatorului de telecomunicaţii. (Orice echipament vechi care se conectează la priză, are un cablu, baterie sau placă de circuit poate fi numit DEEE.)
Potrivit unui comunicat al companiei, transmis vineri AGERPRES, în aproximativ 25% dintre punctele de prezenţă Digi au fost amenajate spaţii special prevăzute pentru colectarea deşeurilor de aceste tipuri, sub denumirea Digi CoRRRner, iar proiectul se va extinde, pe parcursul anului, în cele 450 de magazine şi în sediile regionale.
„Digi CoRRRner reflectă angajamentul companiei în protejarea mediului înconjurător, prin încurajarea comportamentelor eco-responsabile. Proiectul constituie o modalitate de a transmite un exemplu de comportament responsabil către angajaţi şi clienţi şi de a veni în sprijinul lor cu un sistem de colectare a echipamentelor de care s-au folosit inclusiv în cadrul relaţiei contractuale cu Digi (de exemplu: telefoane mobile, telefoane fixe, router-e, baterii şi acumulatori etc.). Într-o primă etapă, „Colţul reciclării” va exista în peste 100 de puncte de vânzare (aproximativ 25% din totalul acestora) din judeţele în care compania are cea mai mare prezenţă şi unde partenerul care asigură colectarea, Environ, deţine capacităţile necesare pentru preluarea DBA şi DEEE: Bucureşti, Bihor, Cluj, Timiş, Braşov, Constanţa, Iaşi, Dolj. De asemenea, puncte de colectare au fost amenajate şi în sediile principale din Bucureşti”, se menţionează în comunicat.
La nivelul Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Eurostat, cea mai ridicată rată de colectare a bateriilor şi acumulatorilor portabili s-a înregistrat în Croaţia (96%).
România înregistrează o rată de colectare a DBA de aproximativ 49%.
În prezent, Grupul Digi are implementat un Sistem de Management Integrat, care include şi certificarea ISO 14001: 2015 Sisteme de management de mediu (recertificat din iulie 2020). Ca urmare a acestei certificări, una dintre preocupările companiei este identificarea şi controlul aspectelor de mediu în toate etapele proceselor sale operaţionale – proiectare, construcţie şi întreţinere reţele de telecomunicaţii, distribuţie de servicii de comunicaţii electronice fixe şi mobile, achiziţii, comercializare, producţie de conţinut audiovizual şi digital, software.
Încă din anul 2012, compania este implicată şi în activităţi de producere de energie verde. Grupul deţine mai multe proiecte de generare de energie solară, în vederea reducerii şi compensării în parte a costurilor pentru energia electrică utilizată în operaţiunile de bază. La data de 31 decembrie 2019, proiectele aveau o
capacitate totală instalată de 15,72 MW, toate fiind operaţionale.
Grupul Digi este liderul segmentului de servicii de internet fix şi pay-tv, după cotele de piaţă deţinute în România, şi unul dintre operatorii europeni de top în domeniul comunicaţiilor electronice convergente, cu operaţiuni inclusiv în Ungaria, Spania şi Italia.