Digi atacă Belgia din această vară. Compania promite ”prețuri fără precedent”, acoperire de 30% în 2025 și de 70% în 2028
Trei ani mai târziu, la începutul trimestrului al patrulea din 2028, obiectivul său este de a avea o acoperire de 70%. În cele din urmă, până la sfârșitul anului 2030, al patrulea operator din Belgia vrea să se bazeze pe o acoperire proprie de 99,8%.
În ceea ce privește fibra optică, mai mult de 5 milioane de gospodării trebuie conectate pentru a beneficia de o acoperire totală. Implementarea acestei tehnologii a început deja la Bruxelles, unde primele 60.000 de locuințe au fost conectate la fibra optică Digi. Până la sfârșitul anului 2028, compania își propune să ajungă la un „procent semnificativ” – fără a-l preciza încă – din populație cu rețeaua sa de fibră optică.
Compania a deschis și recrutările în Belgia, unde are 72 de poziții deschise în vânzări, IT, financiar, customer service și HR. Locurile de muncă sunt disponibile în mai multe orașe.
Cu ocazia inaugurării, joi, a sediului său din centrul capitalei, la doi pași de Parlamentul de la Bruxelles, directorul general Jeroen Degadt (foto) a promis „prețuri fără precedent” în beneficiul consumatorilor. El a mai dat asigurări că operatorul este în această țară „pentru mult timp”, potrivit presei locale.
Digi prin intermediul asocierii cu Citymesh NV, parte a grupului belgian IT Cegeka, a câștigat, în 2022, drepturile de utilizare a unor frecvențe din spectrul mobil, ca urmare a participării la licitația organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații (BIPT).
Citymesh, parte a Cegeka Holdings, furnizează servicii de telecomunicații în Belgia: servicii de internet, telefonie mobilă și fixă adaptată clienților comerciali (B2B). Citymesh dezvoltă în prezent o Rețea Mobilă Privată în Belgia, iar în acest scop, folosește spectrul de bandă medie și oferă clienților comerciali diferite servicii de acces la internet, precum Wi-Fi, 4G și 5G.
Societatea mamă, Cegeka, reprezintă un grup din sectorul IT cu sediul central în Belgia și are operațiuni în alte zece țări europene, incluisv pe piață românească (pe piața serviciilor de dezvoltare de software, prin intermediul unei filiale, Cegeka Romania).
Digi Belgia spune că intenționează să „zguduie piața” încă de la lansare prin combinarea unor prețuri corecte cu o rețea fiabilă și servicii de calitate pentru clienți. Oferta de servicii va fi aceeași cu cea a operatorilor actuali (Proximus, Orange și Telenet/Base), cu telefonie mobilă, internet și televiziune digitală.
Pentru a garanta o acoperire totală a rețelei mobile, sunt necesare 4 500 de antene instalate, în principal pe site-urile existente pe întreg teritoriul Belgiei. Deoarece nu pot fi acoperite toate peste noapte, compania a încheiat un acord cu Proximus care îi permite să închirieze timp de cinci ani o parte din rețea până când va putea avea propria infrastructură pe care o va dezvolta în paralel.
La nivel de grup, Digi Communications a raportat venituri consolidate în primul trimestru al anului (incluzând venituri și alte câștiguri) de 446,7 milioane de euro, o creștere de 12% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 25,6 mil. euro, comparativ cu 10,8 mil. euro în acelaşi trimestru din 2023.
Compania este prezentă în România, Italia și Spania. Pe lângă piața din Belgia, operatorul a anunțat că își va extinde operațiunile și în Portugalia, până la sfârșitul acestui an.